INTERESSEGEBIED

VLIEGEN, VLIEGTUIGEN EN AIR CONTROL

bi7x8dbJ7gU

Of je nu wilt vliegen in een F-35 jachtvliegtuig, wilt werken aan boord van een Chinook-transporthelikopter of vanaf de grond radarbeelden wilt analyseren: bij Defensie is the sky écht the limit.

Onze vliegers zijn vaak actief tijdens missies in het buitenland. Zo zorgen vrachtvliegtuigen voor de aanvoer van materieel en goederen naar een basiskamp tijdens uitzending, en brengen helikopters onze militairen naar de plaats van gevecht. Maar onze vliegers zorgen ook voor het bewaken van het Nederlands luchtruim. Zo zetten we bijvoorbeeld F-16’s in wanneer er geen radiocontact gemaakt kan worden met een vliegtuig boven Nederland.

Bij vliegen denk je waarschijnlijk aan de Luchtmacht. Logisch, want die zorgt voor vrede en veiligheid vanuit de lucht. Maar ook bij de Marine kun je vlieger worden. Daarnaast is vliegen niet alleen de taak van onze vliegers. Loadmasters zorgen voor de vluchtplanning en de juiste belading van het vliegtuig, en militairen op de grond of op zee analyseren radarbeelden om onze vliegers van actuele info te voorzien. Werken bij de ‘luchtvaartmaatschappij’ van Defensie: uniek materieel, vliegen op bijzondere bestemmingen en getraind worden om te presteren op het allerhoogste niveau.

PS De Luchtmacht is zelfs gecertificeerd als Top Employer!