Werken bij Defensie

Rijbewijs

HAAL GRATIS JE RIJBEWIJS BIJ DEFENSIE
Bij Defensie helpen we je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Starten met je eerste rijles
Je kunt starten met je eerste rijles als je de Algemene Militaire Opleiding (AMO) en je vakopleiding hebt afgerond en je proeftijd is verstreken. We vergoeden tot een maximum van 40 rijlessen. En voor zowel het theorie- als het praktijkexamen geldt dat je één keer mag herkansen. De totale vergoeding bedraagt niet meer dan € 2.000,–.

Ik heb mijn rijbewijs al
Heb je je rijbewijs B al op zak? Dan vergoeden wij de kosten tot een maximum van € 2.000,– voor het volgen van een voertuigbeheersingscursus, of de theoretische en praktische vaardigheden met andere motorvoertuigen of aanhangwagens. Dit doen we alleen als je lessen volgt bij een erkende rijschool.

Aanvullende rijbewijzen
Rijopleidingen bij Defensie worden verzorgd door het Opleidings- en Trainingscentrum Rijden in Oirschot en Amersfoort. In sommige (chauffeurs)functies kun je daar zelfs aanvullende rijbewijzen halen. Denk bijvoorbeeld aan het vrachtwagenrijbewijs of een rijbewijs voor pantservoertuigen.