Brugjaar bij Koninklijke Marechaussee

MBO 2 Beveiliger (KMAR)

Wanneer je nog niet aan de minimaal gestelde leeftijd voldoet om te kunnen solliciteren bij de Koninklijke Marechaussee (KMAR), bestaat de mogelijkheid om via een Regionaal Opleidings Centrum (ROC) in Amsterdam, Breda, Den Haag of Rotterdam de opleiding 'MBO2 beveiliger (KMAR)' te volgen. Dit jaar is een voorbereiding op de opleiding tot marechaussee-beveiliger.

Over de opleiding

Tijdens de opleiding ga je onder meer op werkweek (BPV), waarbij het werken aan jouw leerpunten centraal staat. De BPV periode bestaat uit 5 weken. Als je alle deelkwalificaties met een voldoende afsluit, ontvang je aan het einde van het jaar het MBO diploma SVPB Beveiliger 2.

Wanneer kun je met de opleiding starten? 

Je kunt met de opleiding beginnen als je voldoet aan de volgende eisen:

  • Je bezit de Nederlandse nationaliteit;
  • Je bent minimaal in het bezit van een VMBO diploma basisberoepsgerichte leerweg met Nederlands en een vreemde taal en voor beide vakken een voldoende;
  • Je bent op 1 oktober van het opleidingsjaar minimaal 16 jaar en maximaal 18 jaar bij aanvang van het opleidingsjaar per 1 september
  • Je hebt minstens één zwemdiploma;

Na de opleiding

Na een positieve afronding van de opleiding kom je in aanmerking voor de opleiding marechaussee-beveiliger. Hiervoor doorloop je wel eerst het selectie- en keuringstraject van marechaussee-beveiliger, waaronder een veiligheidsonderzoek. Daarna word je als beveiligingsspecialist ingezet bij de beveiliging van het Koninklijk Huis en daarna bijvoorbeeld op de luchthaven Schiphol. 

Sollicitatieprocedure

Om te solliciteren voor het brugjaar van de Koninklijke Marechaussee moet je eerst een voorlichting volgen op het ROC. Dit kan bij één van de onderstaande ROC's:

ROC van Amsterdam

Tel: 020-5791111
Website: ROC Amsterdam

ROC Curio te Breda

Tel: 076-5733333
Website: ROC Breda

ROC Mondriaan te Den Haag

Tel: 088-6662858 (Ma, Di, Do)
Website: ROC Den Haag

ROC Zadkine te Rotterdam

Tel: 010-3033231
Website: ROC Rotterdam

Nadat je een voorlichting hebt gevolgd, krijg je via de mail een link toegestuurd om te solliciteren.