Burgercollega worden?

Burgermedewerker worden?

Maakt missies
mogelijk

Scroll

Materieellogistiek Commando

Het Materieellogistiek Commando (MatlogCo) geeft militairen de beschikking over materieel en voorraden, zodat zij hun taken kunnen uitvoeren. Dat doen wij door (gepantserde) voertuigen en talrijke andere spullen die militairen gebruiken te repareren, noodzakelijke uitrusting te kopen en dit te vervoeren naar de gevechtseenheden. Elke dag, door heel Nederland. En als nodig ook daarbuiten.

WORD SPECIALIST IN TECHNIEK & LOGISTIEK

Techniek

Heb jij de skills om gevechtsvoertuigen te repareren zodat ze met volle snelheid door het terrein kunnen razen? Ga jij de 1500 pk twaalfcilinder tankmotor onderhouden en er zo voor zorgen dat de 65 ton zware Kodiak mijnenvelden opruimt? Of sleutel jij liever aan radio’s en handvuurwapens? Als monteur bij het Materieellogistiek Commando van de landmacht kan het allemaal! Jij zorgt er met je team voor dat allerlei verschillende rups- of wielvoertuigen of onderdelen daarvan klaar zijn voor inzet door onze militairen. Dat kan als monteur, elektrotechnicus, metaalbewerker, spuiter, CAD-tekenaar, werkvoorbereider, projectleider of tal van andere functies. Dat doe je als niet-militair vakman; je kunt je dus elke dag volledig concentreren op je taak.

Logistiek

Ben jij de expert in regelen dat spullen op de juiste plek terecht komen… dan zorg jij er bij het MatlogCo voor dat militairen maar ook jouw eigen collega’s de spullen krijgen die zij nodig hebben. Van tenten, kachels, stroomvoorziening, prikkeldraad of zelfs rantsoenen tot de reserve-onderdelen voor onderhoud aan materieel. Dankzij jou hebben de gebruikers hun spullen op het juiste moment, waar zij ook in de wereld aan het werk zijn. Verantwoordelijk werk, omdat hun veiligheid afhangt van jouw kennis en kunde! Wij maken missie mogelijk… jij ook?

Eenheden

 • Ingewikkeld onderhoud en reparaties van materieel, waarvoor specialistische kennis en geavanceerde apparatuur nodig is voert onze Afdeling Techniek uit. Dat gebeurt voornamelijk vanuit de werkplaats in Leusden. De afdeling ontwerpt en ontwikkelt aanpassingen aan landsystemen en bouwt hiervan prototypen. Ook is ze expert in het onderzoeken en testen van materieel. De afdeling staat gebruikers van nieuwe of aangepaste (wapen)systemen bij met kennis en advies. Een aantal bijzondere specialismen zijn ondergebracht in Woensdrecht, Dongen en Vriezenveen. Denk hierbij aan het testen van voertuigen en materieel in een klimaatkamer, of het bouwen van gedetailleerde maquettes.

 • Het bevoorraden van eenheden met artikelen en reservedelen is de taak van de Afdeling Logistiek. Ook Afdeling Techniek en 300 Materieellogistieke Compagnie ontvangen hun reservedelen van deze afdeling. Ze leveren in Nederland en daarbuiten, in vredestijd en tijdens missies. De spullen die ze levert koopt de afdeling zelf in. Deze collega’s bevinden zich hoofdzakelijk in Utrecht, Soesterberg, Stroe, Lettele en Steenwijk.

 • Onze analisten verzamelen en ontwikkelen kennis over (wapen)systemen door informatie te verzamelen uit gebruikte voertuigen. Zo krijgen zij inzicht in de huidige en toekomstige prestaties en kosten van militair materieel. Vervolgens kunnen zij op basis van feiten adviseren over hoe materieel het best gebruikt en onderhouden moet worden. Daarnaast zijn systeemmanagers verantwoordelijk voor het aanschaffen, laten onderhouden en afstoten van alle systemen met een ondersteunende rol. Voorbeelden zijn: vrachtwagens, aanhangers, geneeskundig materiaal en bouwmachines.

 • Onze ‘garage om de hoek’ 300 Materieellogistieke Compagnie voert periodiek onderhoud en (grotere) reparaties uit. Aan wiel- en rupsvoertuigen, wapens en verbindingsmiddelen. Dit doet de compagnie verspreid over ruim 20 locaties in Nederland, waarvan de meeste zich op kazernes in Noord-Brabant en de Veluwe bevinden. Ook leent de compagnie wielvoertuigen uit aan eenheden voor opleiding en training. En het verstrekt munitie aan oefenende eenheden.

 • Voor onze Amerikaanse bondgenoten onderhoudt deze bijzondere eenheid in Zuid-Limburg materieel dat de US Army in Europa heeft gestationeerd. Zij werken daarvoor nauw samen met hun Amerikaanse opdrachtgevers. Het is een dynamische locatie, waar Amerikaans legermaterieel staat opgeslagen totdat roterende eenheden het voor oefeningen nodig hebben. De monteurs moeten dan in staat zijn op korte termijn ook ondersteuning te bieden in het oefengebied.

Waarom Matlogco?

 • ECHT BIJZONDER WERK

  Voertuigtechniek en elektronica kennen geen geheimen voor jou. Je bent in staat ingewikkelde problemen op te sporen en op te lossen. Elk apparaat krijg jij aan de praat, overal. Toch zoek je dat beetje extra wat jouw werk écht bijzonder maakt. Bij het MatlogCo kun je met al jouw kennis en ervaring los op tanks, gevechtsvoertuigen, rijdende kanonnen en alle onderdelen die er in en er aan zitten. Nergens anders is het mogelijk te werken aan dit soort machtig materieel.

  Militairen werkend voor matlogco 1
 • BOUWEN AAN JE LOOPBAAN

  De techniek in ons materieel gaat mee met de huidige ontwikkelingen, hetzelfde geldt voor de gereedschappen en systemen waarmee jij ze onderhoudt. Daarom is het mogelijk om je kennis op peil te houden door het volgen van opleidingen en cursussen. Meestal op kosten van de baas. Zo werk je ook aan een loopbaan met perspectief.

  Militairen werkend voor matlogco 1
 • TIJD VOOR KWALITEIT

  Het onderhoud van ons materieel is geen lopende band werk; materieel moet op tijd beschikbaar zijn, maar je krijgt de tijd het nauwkeurig te repareren. De veiligheid van onze militairen komt tenslotte op de eerste plaats. Jij zorgt voor materieel waarop zij kunnen vertrouwen. Verantwoordelijk werk!

  Militairen werkend voor matlogco 1
 • DE EXTRA’S

  Voor jouw kennis en kunde krijg je natuurlijk een eerlijk salaris, inclusief een 13e maand, genoeg vakantiedagen en een reiskostenvergoeding. Daarnaast biedt Defensie op veel locaties diverse sportfaciliteiten. Hier mag je als werknemer kosteloos gebruik van maken. Overdag nog niet genoeg gesleuteld? Word lid van de autohobbyclub. Of kies één van de andere mogelijkheden tot ontspanning. De Landmacht werkt als team aan de taken die het heeft. Samen maken wij missies mogelijk!

VACATURES

Voor werreweg de meeste functies bij het Matlogco hoef je geen militair te zijn. Benieuwd welke burgervacatures we op dit moment hebben? Klik dan op de link hieronder en ontdek jouw mogelijkheden:

-->  BEKIJK VACATURES BURGERMEDEWERKER  <--

Matlogco in beeld

Meer weten?

Wij zijn op werkdagen te bereiken via onze social media kanalen, maar je kunt ons buiten deze tijden natuurlijk ook een bericht te sturen. We proberen je vraag altijd zo snel mogelijk te beantwoorden.