Ontmoet de Marechaussee

Ontmoet de
Marechaussee

De Koninklijke Marechaussee waakt over de veiligheid van de Staat. In Nederland en ver daarbuiten. Ze wordt wereldwijd ingezet op plaatsen van strategisch belang. Van de Koninklijke paleizen tot aan de buitengrenzen van Europa. Van luchthavens in Nederland tot oorlogs- en crisisgebieden overal ter wereld. De Koninklijke Marechaussee is veelzijdig inzetbaar voor veiligheid, juist als het erop aankomt.

WAT KUN JE DOEN BIJ DE MARECHAUSSEE?

Afhankelijk van je opleidingsniveau kun je kiezen voor het vakgebied inlichtingen en veiligheid of het vakgebied bewaken, beveiligen en politietaken. Met een vooropleiding VMBO kader behoort een functie als marechaussee-beveiliger tot de mogelijkheden. Met VMBO gemengd of theoretisch kun je zowel voor het vakgebied Bewaken, Beveiligen en Politietaken kiezen. Binnen het vakgebied Politietaken kies je dan voor de functie van wachtmeester-opsporingsambtenaar. Heb je een VWO, HBO of WO opleiding dan kom je in aanmerking voor de functie van officier Marechaussee.  

Welke keuze je ook maakt, je wordt eerst opgeleid tot militair. Daarna krijg je de opleiding die bij je functie hoort. Je kunt vertrouwen op het beste materieel. We beschikken over diverse (pantser)voertuigen, eigen boten, moderne wapens en geavanceerde communicatie- en informatiesystemen. We ondersteunen je zo goed mogelijk, zodat jij kan bijdragen aan een veiliger Nederland.

WAAROM KIES JIJ VOOR DE MARECHAUSSEE?

Werken bij de Marechaussee betekent dat je naast politieagent ook militair bent. Tezamen met het brede takenpakket zorgt dit voor veel afwisseling in jouw werk. Je kunt zowel in binnen- als buitenland ingezet worden. Dit werk brengt zelfstandigheid en verantwoordelijkheid met zich mee. Het gaat tenslotte om de veiligheid van de staat. Je kunt instromen bij de Marechaussee op verschillende niveaus en er zijn voldoende carrière mogelijkheden.

Ontdek jouw mogelijkheden