Met beide benen
op de grond
omhoogkijken

Scroll

Het DGLC
bestrijdt
luchtdreigingen

Het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) beschermt vanaf de grond objecten, eenheden en gebieden tegen eventuele dreigingen vanuit de lucht. Denk hierbij aan ballistische raketten, (on)bemande vliegtuigen en helikopters, inclusief bewapening. Het DGLC opereert vanuit de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel, Limburg. De eenheid bestaat uit meer dan 700 Land- en Luchtmachtmilitairen.

Bekijk onze vacatures

Werken met geavanceerde systemen

Bekijk video

Lucht-
verdedigings-
systemen

  • AGBADS

    Om krachtig te kunnen optreden tegen luchtdreigingen beschikt het DGLC over verschillende raketten zoals de middellange-afstandsraket AMRAAM en de Stinger, een draagbare infraroodgeleide luchtdoelraket. Maar het DGLC heeft ook radars om doelwitten te lokaliseren. Zo bouwt de TRML-luchtruimbewakingsradar luchtbeelden op tot een afstand van wel 200 kilometer!

  • PATRIOT

    Het DGLC werkt ook veel met systemen die een combinatie zijn van wapens en radars. Het Patriot-luchtverdedigingssysteem bijvoorbeeld kan vliegtuigen en helikopters, maar ook hele snelle raketten uitschakelen. Het is een omvangrijk systeem: één Patriot fire unit bestaat uit een vuurleidingscentrale, een radarset, raketten en meerdere launching stations.

Schrijf je in voor een event of webinar

Meer events

Vacatures

Meer weten?

Wil je meer informatie of eerst kennismaken? Bezoek dan een van onze webinars of events.

Andere vragen? We zijn op werkdagen te bereiken van 08:00 tot 16:00 uur, maar je kunt ons buiten deze tijden natuurlijk ook een bericht sturen. We proberen je vragen altijd zo snel mogelijk te beantwoorden.