Corona-update: alles over voorlichtingen, sollicitaties en keuringen

Lees meer

Word infanterist

Het gevecht aangaan wanneer het nodig is

Om te zorgen voor vrede en veiligheid is gewapend optreden soms onvermijdelijk. Als infanterist kun je aan de slag bij verschillende gevechts- en gevechtsondersteunende eenheden. Denk aan het Korps Mariniers, de Luchtmobiele Brigade of de Pantsergenie. Voor welke eenheid je ook kiest; je zult mentaal en fysiek op alles voorbereid moeten zijn.

 • Korps
  Mariniers

  Korps
  Mariniers

  Speel af
 • Luchtmobiele
  Brigade

  Lucht-
  mobiele
  Brigade

  Speel af
 • Pantsergenie

  Pantser-
  genie

  Speel af
 • pantserinfanterie

  pantser-
  infanterie

  Speel af

1/3 Solliciteer naar een functie

De eerste stap richting een gevechtsfunctie bij Defensie is reageren op een vacature. Wil je marinier worden? Dan zul je eerst de Fitheidstest moeten doen voordat je kunt solliciteren.

2/3 Bereid je fysiek en mentaal voor

Zodra je hebt gesolliciteerd, ontvang je een uitnodiging voor de Kennismakingsdagen. Jezelf goed voorbereiden op de deze dagen is heel belangrijk. Zorg ervoor dat je fit bent en geen blessures hebt.

3/3 Overwin de Kennismakingsdagen

Tijdens de Kennismakingsdagen word je fysiek en mentaal getest en krijg je een goed beeld van je toekomstige baan. Heb je de Kennismakingsdagen overwonnen? Dan ben je door naar de volgende stap in het sollicitatietraject.

Geef dekking Krijg buddies for life

Je collega’s bij Defensie zijn méér dan de mensen met wie je werkt. Op een missie, oefening of thuis of op een kazerne eet, slaap, sport en werk je met elkaar. Zo ontwikkel je vriendschappen voor het leven.

Geef steun Krijg dankbaarheid

Defensie biedt je iets wat veel andere werkgevers niet kunnen: de unieke kans om bij te dragen aan vrede, vrijheid en veiligheid. In Nederland, maar ook daarbuiten. En daar zullen velen je dankbaar voor zijn.

Geef kracht Krijg karakter

Het beroep van militair is bijzonder. Je doet voortdurend nieuwe kennis op, leert samenwerken onder druk en verlegt je fysieke en mentale grenzen. Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

Geef energie Krijg gratis sportfaciliteiten

Als militair moet je een goede lichamelijke conditie hebben én behouden. Daarom is sport vaak opgenomen in je weekprogramma en kun je gratis gebruikmaken van onze uitgebreide sportfaciliteiten. Ook na werktijd.

Geef gas Krijg je rijbewijs

Als je bij Defensie komt werken, kun je op onze kosten je rijbewijs B halen. Heb je ‘m al? Dan vergoeden wij de kosten tot een maximum van € 2.000,– voor het volgen van aanvullende rijcursussen.

Schrijf je in Voor een webinar of infodag