page title

Wij zijn Esports Defensie

Binnen Defensie zijn er behoorlijk wat militairen die in hun vrije tijd graag een potje gamen. De beste spelers van 'Counter-Strike: Global Offensive' (CS:GO) hebben we bij elkaar gebracht in het allereerste 'Esports Defensie team'. Zij gaan in competitieverband meespelen in online en offline CS:GO toernooien en game-plays.

The Team

Vorige

T0pk3k

Enrico

FraNzy

Jeroen

Xtreem

Paul

KlitZz

Jeffrey

saFari

Marc-Antoine

WarMax

Danny

Mikev3R

Michael

FunBob

Geert-Jan

Lexdaalder

Lex

Maximau5

Max

Volgende

2 teams, 1 coach

De spelers komen vanuit alle krijgsmachtdelen: Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee. Maar ook vanuit ondersteunende eenheden als het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) of de Defensie Materieel Organisatie (DMO). Daarnaast hebben alle teamleden hun eigen in-game rol, waarin ze specifieke skills toevoegen aan het team. Want hoe verschillend ze ook zijn: zij weten als geen ander wat het is om in teamverband de klus te klaren. Niet alleen als CS:GO speler, maar ook als militair in de offline wereld...

T0pk3k

Korporaal Enrico

Krijgsmachtdeel: Koninklijke Luchtmacht
Functie bij Defensie: POLTRA Chauffeur
Favoriete in-game rol: Entry-Fragger
In game rank CS:GO The Global Elite
Faceit level: Level 9
+2000 Uur gespeeld
1900 ELO

Enrico over zijn werk

POLTRA Chauffeur

Als POLTRA chauffeur zorgt Enrico voor distributie van vliegtuigbrandstoffen om hiermee helikopters en vliegtuigen te kunnen voorzien van brandstof. Voordat je gaat ‘refuelen’ moet eerst een kwaliteitscontrole uitgevoerd worden, want de kerosine moet volledig voldoen aan de gestelde kwaliteitsnorm. Ook zorgt hij voor vervoer van personeel en materieel. Zo brengt hij bijvoorbeeld vliegers naar de vliegtuigen, want een militair vliegveld is te groot om die afstanden te voet af te leggen. Ook zorgt hij voor vervoer van o.a. containers, bijvoorbeeld naar een oefening. 

FraNzy

Sergeant Jeroen

Krijgsmachtdeel: Koninklijke Landmacht
Functie bij Defensie: Netwerkmanager
Favoriete in-game rol: Rifler
In game rank CS:GO The Global Elite
Faceit level: 9
+3500 Uur gespeeld
1900 ELO

Jeroen over zijn werk

Onderofficier Verbindingsdienst

Goede communicatie is van levensbelang. De Verbindingsdienst zorgt daarom voor alle technologisch hoogwaardige communicatieapparatuur en verbindingen binnen de Landmacht. Als Onderofficier bij de Verbindingsdienst geeft Jeroen leiding aan een groep militairen die verantwoordelijk is voor het inzetten van diverse verbindingsmiddelen, zoals telefoon, radio, computernetwerken en satellietverbindingen. 

Xtreem

Wachtmeester Paul

Krijgsmachtdeel: Koninklijke Marechaussee
Functie bij Defensie: Algemeen Opsporingsambtenaar
Favoriete in-game rol: Support
In game rank CS:GO The Global Elite
Faceit level: 3
+800 Uur gespeeld
1000 ELO

Paul over zijn werk

Wachtmeester

Als Algemeen Opsporingsambtenaar’ voert Paul allerlei politietaken uit. Hij onderzoekt bijvoorbeeld verkeersongevallen en andere zaken, handelt zelfstandig incidenten af, neemt aangiftes op en verhoort mensen. Maar hij houdt ook toezicht aan de grenzen van Nederland en waakt samen met zijn collega's over de veiligheid van de Nederlandse staat. 

KlitZz

Korporaal Jeffrey

Krijgsmachtdeel: Koninklijke Landmacht
Functie bij Defensie: Doktersassistent
Favoriete in-game rol: Coach
In game rank CS:GO The Global Elite
Faceit level: 10
+5600 Uur gespeeld
2500 ELO

Doktersassistent

Korporaal Jeffrey begon zijn loopbaan bij defensie als soldaat bij de Luchtmobiele Brigade. Als Soldaat Luchtmobiel maak je deel uit van een groep militairen uitgerust met relatief lichte bewapening. Je draagt een groot deel van je uitrusting mee in je rugzak. Je verricht je taken meestal buiten, weer of geen weer. Korporaal Jeffrey volgt nu een opleiding tot doktersassistent, een assisterende functie in de militaire zorg, bij de Geneeskundige Dienst.

saFari

Soldaat Marc-Antoine

Krijgsmachtdeel: Korps Nationale Reserve
Functie bij Defensie: Reservist
Favoriete in-game rol: Support
In game rank CS:GO The Global Elite
Faceit level: 7
+5300 Uur gespeeld
1800 ELO

Reservist bij de landmacht

Het Korps Nationale Reserve is een onderdeel van de Koninklijke Landmacht dat bij calamiteiten wordt ingezet voor bewaking en beveiliging van belangrijke objecten in jouw directe woonomgeving. Daarnaast kun je als reservist assistentie verlenen bij de handhaving van de openbare orde en bij hulpverlening zoals watersnood of bosbranden. Dit optreden vindt altijd in teamverband plaats, waardoor je de teamspirit van het Korps Nationale Reserve persoonlijk zult ervaren.

WarMax

Korporaal Danny

Krijgsmachtdeel: Koninklijke Landmacht
Functie bij Defensie: ICT'er
Favoriete in-game rol: Entry-Fragger
In game rank CS:GO The Global Elite
Faceit level: 10
+4500 Uur gespeeld
2400 ELO

Onderofficier verbindingsdienst

Goede communicatie is bij ons van levensbelang. De Verbindingsdienst zorgt daarom voor alle technologisch hoogwaardige communicatieapparatuur en verbindingen binnen de Landmacht. Als Korporaal bij de Verbindingsdienst is Danny onderdeel van een groep militairen die verantwoordelijk is voor het inzetten van diverse verbindingsmiddelen, zoals telefoon, radio, computernetwerken en satellietverbindingen. 

Mikev3R

Sergeant Michael

Krijgsmachtdeel: Koninklijke Landmacht
Functie bij Defensie: Sterilisatie Medewerker
Favoriete in-game rol: AWPer
In game rank CS:GO The Global Elite
Faceit level: 4
+1700+ Uur gespeeld
1200 ELO

Mike over zijn werk

Sergeant Michael is werkzaam als Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen. Als Sergeant MSMH ben je een meester op het gebied van het steriliseren van medische hulpmiddelen. Daarnaast het samenstellen van chirurgische sets. Het bedienen van sterilisatoren en het uitvoeren van het sterilisatieproces waarbij voortdurend de procesgang gecontroleerd en gedocumenteerd dient te worden. Daarnaast zijn bestellingen plaatsen, reparaties uitvoeren en bevoorrading van de afdelingen onderdeel van de werkzaamheden. Ook de reiniging en desinfectie van scopen hoort hierbij. Een Centrale Sterilisatie Afdeling werkt nauw samen met de operatiekamers en klinische afdelingen van een ziekenhuis.

FunBob

Korporaal Geert-Jan

Krijgsmachtdeel: Korps Nationale Reserve
Favoriete in-game rol: Rifler
In game rank CS:GO The Global Elite
Faceit level: 7
+2500+ Uur gespeeld
1650 ELO

Geert-Jan over zijn werk

Plaatsvervangend Groepscommandant

Korporaal Geert Jan is werkzaam als groepscommandant bij Het Korps Nationale Reserve, de 'Natres' is een onderdeel van de Koninklijke Landmacht dat bij calamiteiten wordt ingezet voor bewaking en beveiliging van belangrijke objecten in jouw directe woonomgeving. Daarnaast kun je als reservist assistentie verlenen bij de handhaving van de openbare orde en bij hulpverlening zoals watersnood of bosbranden. Dit optreden vindt altijd in teamverband plaats, waardoor je de teamspirit van het Korps Nationale Reserve persoonlijk zult ervaren.

Lexdaalder

Lex

Krijgsmachtdeel: Joint IV Commando
Functie bij Defensie: ICT Specialist
Favoriete in-game rol: Rifler
In game rank CS:GO Legendary Eagle Master
Faceit level: 4
+1500 Uur gespeeld
1200 ELO

Lex over zijn werk

ICT specialist

Als ICT specialist bij het Joint IV Commando houdt Lex zich bezig met informatieontwerp en informatiearchitectuur binnen het Minitsreie van Defensie. Maar ook met informatietechnologie, - beheer en – management. Van cyberspace tot voertuig-IT, van crypto en big data tot werkplekken in binnen- en buitenland.

Maximau5

Korporaal Max

Krijgsmachtdeel: Koninklijke Marine
Favoriete in-game rol: Support
In game rank CS:GO Master Guardian Elite
Faceit level: 4
+2300 Uur gespeeld
1100 ELO

Max over zijn werk

Onderofficier Technische Dienst SEWACO

Korporaal Max werkt als Onderofficier Technische Dienst SEWACO aan het onderhoud van diverse systemen, aan het oplossen van eventuele storingen, het bewaken van de apparatuur en het bijhouden van brandstof, olie, wapen- of munitiegebruik aan boord. Samen met zijn collega’s beheert hij de computernetwerken en de volledig geautomatiseerde communicatiesystemen. De meeste zenders, ontvangers en satellietcommunicatiesystemen worden op afstand bediend: vanaf de brug, de commandocentrale of de radiocentrale.

Skills & Drills

Bij Defensie weten we: hoe vaker je je skills & drills oefent, hoe beter je ze in de praktijk kunt brengen. Daarom is ons team in de vrije avonduren hard aan het trainen om nog beter te worden. Elke week worden er flink wat potjes gespeeld, onderling of tegen externe teams. Dat gaat er best serieus aan toe, maar uiteraard staat het plezier in gamen voorop. Elke week worden er op ons Twitch kanaal flink wat potjes gespeeld.

Elke dinsdag en donderdag 20:00

Trainingen via streams op Twitch

Ondanks dat we het allemaal in onze eigen tijd doen is het super om te zien hoe serieus de gamers het aanpakken.

Teammanager Desmond

YouTube

Video afspelen

LET’S PLAY

Video afspelen

Talk tactics

Video afspelen

First match

Video afspelen

Behind the streams

Video afspelen

Trainen en verbeteren

Video afspelen

Wij zijn esports defensie

Video afspelen

Ontmoet het team

Video afspelen

There's a new team in town

Volg onze gamers op weg naar hun eerste doel; deelnemen aan een CS:GO toernooi. In deze serie leer je onze gamers kennen en laten ze zien wat ze doen om beter te worden.

Faq

Spelen jullie alleen CS:GO?

Toon inhoud

Onze prioriteit met het esports team ligt nu bij CS:GO. Maar we weten dat er vanuit de Defensie organisatie ook veel spelers zijn die andere games spelen. De plannen liggen er om in de toekomst ook andere games te streamen en teams voor op te richten. 

Worden jullie betaald om te gamen?

Toon inhoud

Alle spelers van Esports Defensie doen vrijwillig mee en worden niet betaald om te gamen. Het trainen, streamen en spelen van wedstrijden wordt allemaal in eigen tijd gedaan. 

Ik ben ook militair en gamer, waar kan ik mij aanmelden?

Toon inhoud

Leuk dat je interesse hebt. Defensie is continu op zoek naar de beste gamers uit de organisatie. In zowel CS:GO als andere games. Denk jij van onmisbare waarde te zijn en ben jij werkzaam bij Defensie? Mail dan naar: esports@werkenbijdefensie.nl

Kan ik met mijn team tegen jullie spelen?

Toon inhoud

De beste manier om beter te worden is om potjes te gamen. Dus denk jij dat je ons met jouw (CS:GO) team kunt verslaan? Mail dan naar: esports@werkenbijdefensie.nl

Wat is jullie doel?

Toon inhoud

In de gamewereld zit een belangrijk deel van onze doelgroep; jongeren. Met dit project willen we Defensie onder de aandacht brengen bij deze gamers en kunnen ze op een laagdrempelige manier in contact komen met onze militairen. 

Jouw game skills matchen met onze functies? Koppel je steam account!

Contact

Heb je een vraag of wil jij ook deelnemen aan het Esports Defensie team? Stuur ons dan even een mailtje of stel je vraag via één van onze social kanalen.