esports defensie

Wij zijn esports Defensie

Binnen Defensie zijn er behoorlijk wat militairen die in hun vrije tijd graag een potje gamen. De beste spelers van Counter-Strike: Global Offensive hebben we bij elkaar gebracht in het allereerste 'Esports Defensie team'. Zij gaan in competitieverband meespelen in online en offline CS:GO toernooien en game-plays. Dus heb je vragen over hoe militair zijn in het echt is? Vraag het onze spelers!

Meet the team

Het esports Defensie team bestaat uit twee keer vijf spelers, die begeleid worden door twee ervaren coaches. Het is een bont gezelschap, want de spelers komen vanuit alle krijgsmachtdelen: Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee. Maar ook vanuit ondersteunende eenheden als het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) of de Defensie Materieel Organisatie (DMO). Daarnaast hebben alle teamleden hun eigen in-game rol, waarin ze specifieke skills toevoegen aan het team. Want hoe verschillend ze ook zijn: zij weten als geen ander wat het is om in teamverband de klus te klaren. Niet alleen als CS:GO speler, maar ook als militair in de offline wereld...

Trainen om te verbeteren

Bij Defensie weten we: hoe vaker je je skills & drills oefent, hoe beter je ze in de praktijk kunt brengen. Daarom is ons team in de vrije avonduren hard aan het trainen om nog beter te worden. Elke week worden er flink wat potjes gespeeld, onderling of tegen externe teams. Dat gaat er best serieus aan toe, maar uiteraard staat het plezier in gamen voorop. Wil je de wekelijkse training live meemaken? Bekijk dan iedere dinsdag- en donderdagavond de livestream via Twitch.

Zie meer esports Defensie

Alles over het team, hun uitdagingen, trainingen en toernooien kun je volgen via onze socials. Ook kun je de wekelijkse training live volgen via Twitch. 

Twitch

YouTube

Instagram

Facebook

Ben jij militair én gamer?

Defensie is continu op zoek naar de beste gamers uit de organisatie. In zowel CS:GO als andere games. Denk jij van onmisbare waarde te zijn en ben jij werkzaam bij Defensie? Mail dan naar: esports@werkenbijdefensie.nl