Cyberreservist

Onze organisatie

CYBERRES is de naam voor de eenheid waar we de cyberkrijgers in onderbrengen. Onze taak is het vinden, binden en boeien van civiele Nederlandse cybertalenten.

Daarmee willen we een militaire cyberreservisteneenheid uitbouwen die de Nederlandse strijdkrachten als doelmatige, innovatieve en flexibele capaciteit ondersteunt bij het behalen van militaire effecten in en via het cyberdomein. CYBERRES heeft een zogenaamde “paarse” samenstelling. Dat houdt in dat alle krijgsmachtsdelen, de Landmacht, de Luchtmacht, de Marine en de Marechaussee vacatureplaatsen invullen binnen onze eenheid. We gaan onze huidige eenheid flink uitbreiden. Regelmatig organiseren we een informatie- en selectiedag. We zullen ook regelmatig op cyberevents te vinden zijn om te vertellen over CYBERRES en cyberthema’s.

Organisatie

Onze organisatie bestaat uit een commandant, een plaatsvervangend commandant (tevens Chef Staf), een centrale staf met verschillende secties voor o.a. personeelszaken, operaties en logistiek. Deze staf faciliteert de zes pelotons. Elk peloton heeft een vakgebied en wordt geleid door pelotonscommandant die als teamleider voor zijn/haar expertise optreed.

Opdrachten

Onze klanten zijn de verschillende Defensieonderdelen. Om de vraag en behoeftes van onze klanten te kennen en ook te leveren, hebben wij een eigen accountmanagement opgezet. Deze zorgt voor de vraagsturing van de diverse opdrachten die bij CYBERRES worden uitgevraagd. Projecten en operatien worden centraal gecoördineerd vanuit onze staf. Elke operatie krijgt een groepscommandant toegewezen die een op maat samengestelde multidisciplinaire groep (team) samenstelt. De leden van deze groepen worden geselecteerd uit de zes pelotons.

Plaatsing

Je wordt geplaatst in één van onze pelotons en daar train en werk je samen met de andere cyberspecialisten. Een peloton (bij CYBERRES) is een specifiek expertiseteam van maximaal 40 personen. Houd daarbij rekening met dat niemand in een enkel hokje past. Cyberreservisten mogen zich bewegen en bekwamen in de andere disciplines als zij dat wensen. We bieden de cyberreservist daarin volop doorgroeimogelijkheden.

Cyberreservist worden?

Bekijk de vacatures