Korps Commandotroepen

Het Korps Commandotroepen (KCT) vormt de Special Forces van Defensie. Alleen de allersterkste militairen – zowel fysiek als mentaal – komen door de training en selectie.


Commando’s worden over de hele wereld ingezet, vaak in geheime missies en onder extreme omstandigheden zoals bergachtig of waterrijk gebied. Tijdens de opleiding leer je om te gaan met diverse wapens en voertuigen, maar ook parachutespringen en medische hulpverlening.

Korps Commandotroepen Task Force 55

Speel video

Bewijs jezelf tijdens de kennismakingsdagen

Om Commando te kunnen worden, zul je eerst de Kennismakingsdagen KCT moeten doorstaan. Tijdens deze 3 dagen krijg je een voorproefje van het opleidingstraject tot commando en ontdek je meer over het werk als Special Forces operator. Zo werkt de procedure:

 • 01

  Solliciteren

  Om aan de kennismakingsdagen mee te doen, moet je eerst solliciteren naar een van de functies bij het KCT.

  Bekijk de vacature
 • 02

  Bewijs jezelf

  Indien je voldoet aan de basiseisen, ontvang je een uitnodiging voor de Kennismakingsdagen KCT in Roosendaal. Meer weten over de Kennismakingsdagen?

  Ontdek het hier
 • 03

  Bereid je voor

  Vanwege het fysiek en mentaal zware programma van de Kennismakingsdagen is het belangrijk dat je fit aan de start verschijnt. Met de speciale trainingsapp KCT kun je jezelf optimaal voorbereiden.

Functies bij het KCT