Arubaanse Militairen

Arubaanse Militairen

Meld je aan
Leden van de Caribische militie in actie

Heb jij tenminste een MAVO-diploma of een EPB doorstroom diploma? En ben je op zoek naar een uitdagende functie als Caribische Militair die daar op aansluit? Als Arubaanse militair draag jij bij aan vrede en veiligheid in het Caribisch gebied .

De Caribische Militairen zijn in dienst bij de overheid van Curaçao of Aruba en zijn tewerkgesteld bij Defensie in het Caribisch gebied. Aruba en Curaçao beschikken elk over professionele Caribische militaire eenheden, de Curaçaose Militairen en Arubaanse Militairen.

Leden van de Caribische militie salueren

Dit ga je doen

Als Arubaanse militair maak je deel uit van een groep van acht á tien militairen geplaatst bij een operationeel, een bewakings- of ondersteuningspeloton. Je takenpakket is divers en je hebt veel verschillende verantwoordelijkheden. Denk hierbij aan het uitvoeren van patrouilles, het ondersteunen van de politie of het bewaken van een militair terrein. Ook verleen je bijstand als dit nodig is en noodhulpverlening of voer je ceremoniële taken uit.

Hier ga je werken

Voordat je aan de slag gaat volg je eerst een militaire basisopleiding op Curaçao, maar je gaat ook naar Aruba voor trainingen. De opleiding tot militair duurt één jaar. Je leert hier onder andere schieten, kompas- en kaartlezen, overleven in het veld, marsen, maar krijg je ook een bewakings- en beveiligingsopleiding. 

Functioneer je goed? Dan kun je doorstromen naar onder meer kaderfuncties binnen de pelotons of binnen de afdeling Opleidingen. Ook bestaat er de mogelijkheid dat je je specialiseert op een vakgebied zoals sportinstructeur of instructeur schiet-en aanhoudingstechnieken.

Leden van de Caribische militie op schietbaan

Jouw profiel

  • Je bent een inwoner van Aruba
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (paspoort)
  • Je leeftijd ligt tussen de 18 en 27 jaar bij de start van de opleiding
  • Je hebt een VSBO/MAVO-diploma of opleiding op SBO-niveau (bij een leidinggevende officiersfunctie: mbo4 of havo)
  • Je hebt een zwemdiploma
  • Je bent sportief en mentaal sterk
  • Je kunt samenwerken
  • Je bent gemotiveerd

De sollicitatie

Leden van de Caribische militie marcheren

1: Bezoek Informatiedag. De eerste stap is je aanmelden voor een Informatiedag. Deze is op de Marinierskazerne Savaneta. Tijdens een Informatiemiddag vertellen we je hoe de opleiding tot Caribisch militair zal gaan en leggen we je het sollicitatieproces uit. Na afloop kan je door naar de volgende stap en solliciteren naar een opleidingsplek bij de Caribische militairen!

Leden van de Caribische militie in actie

2: Sollicitatie. Voldoe je aan alle eisen en ben je enthousiast? Dan kan je direct solliciteren. Daarbij zul je aanvullende gegevens moeten invullen en nodigen we je uit voor de volgende stappen in jouw sollicitatieproces: de selectiedagen

Militairen patrouilleren

3: Selectiedagen. Tijdens de 2-daagse selectiedagen worden jouw fysieke en mentale eigenschappen getest. Je dient te voldoen aan de minimale hardloopeisen van 2200 meter hardlopen in 12 minuten en er wordt een zwemtest afgenomen. Ook krijg je te maken met diverse samenwerkings- en groepsopdrachten en wordt er een Nederlandse taaltoets afgenomen.

Leden van de Caribische militie bouwen boogtent

4: Keuring. Na de selectiedagen gaan we je keuren. Dat betekent onder andere een gesprek met een psycholoog om te kijken of je mentaal uit het juiste hout bent gesneden, een fysieke keuring om te kijken of je lichamelijk aan alle eisen voldoet en een veiligheidsonderzoek waarbij wordt gekeken of er in het verleden strafrechtelijke zaken speelden die niet samengaan met het militair zijn. Voldoe je aan alle eisen? Dan kunnen we kijken naar de volgende stap: jouw opleiding.

Lid van de Caribische militie op schietbaan

5: Start opleiding. De laatste stap is de mooiste: de start van je opleiding tot Caribische militair! Hierin leer je alles wat je moet weten om jouw functie te vervullen bij de Arubaanse militairen.

Meer weten?

Meld je aan!