Gemechaniseerde


Brigade

Embleem van de 43e Gemechaniseerde Brigade

Snel en krachtig: dat is 43 Gemechaniseerde Brigade (43 Mechbrig). Met zijn gepantserde (rups)voertuigen is de brigade wereldwijd inzetbaar. Voor gevechts- of vredesoperaties, tijdens rampen en calamiteiten, maar ook voor ceremoniële taken en ter ondersteuning van civiele autoriteiten.

Benieuwd naar je mogelijkheden? Neem contact met ons op:

Ontdek de eenheid

Bekijk video
Sluit video
Bekijk video
Sluit video
Bekijk video
Sluit video
Bekijk video
Sluit video
Bekijk video
Sluit video

VACATURES

De Johannes Postkazerne in Havelte is de hoofdlocatie van 43 Gemechaniseerde Brigade. Daarnaast werken er Mechbrig-militairen op kazernes in Wezep en Bergen, Duitsland.

Bekijk de
Mechbrig in actie

PANTSERKRACHT

De Gemechaniseerde Brigade in Havelte (Drenthe) wordt ook wel ‘de krachtpatser’ van de Landmacht genoemd. Uitgerust met zware gepantserde hightech voertuigen is deze gevechtsbrigade in staat om snel, hard en beslissend toe te slaan. Twee pantserinfanteriebataljons, een verkenningseenheid en een tankbataljon met zowel Nederlandse als Duitse militairen vormen de kern van de gevechtskracht. Diverse gevechtsondersteunende eenheden, zoals de pantsergenie, herstel- en geneeskundige eenheden, zorgen dat de brigade altijd en vrijwel overal kan worden ingezet. Bij 43 Gemechaniseerde Brigade werk je met zware gepantserde rupsvoertuigen, zoals het CV90- infanteriegevechtsvoertuigen, de genietank Kodiak of de Leopard 2A6 gevechtstank. Of met wielvoertuigen zoals het Fennek-verkenningsvoertuig en de Boxer. Hiermee kan de brigade in alle soorten terrein doorslaggevend optreden. Ook is de eenheid snel wereldwijd inzetbaar bij rampen, calamiteiten en vredesoperaties.

Ontmoet ons tijdens een infodag

Oriëntatiedag Landmacht

Di 06 dec. en 2 andere data

Verken de Landmacht

Di 13 dec. en 3 andere data

Expeditie Landmacht

Ma 23 jan.

Bekijk alle events

MEER WETEN?

Wil je voordat je solliciteert eerst meer te weten komen over de Gemechaniseerde Brigade? Bezoek een van onze webinars of events.

Andere vragen? We zijn op werkdagen te bereiken van 08:00 tot 16:00 uur, maar je kunt ons buiten deze tijden natuurlijk ook een bericht sturen. We proberen je vragen altijd zo snel mogelijk te beantwoorden.