Sporten bij Defensie: hoe zit dat?

Boulderen bij Defensie

Ben jij sporter in hart en nieren en zou jij willen dat je jouw favoriete sport kan combineren met je baan? Dan zit je bij Defensie op de juiste plek! Defensie is een prettige werkgever die het voor alle medewerkers mogelijk maakt om deel te nemen aan goed georganiseerde sportwedstrijden, op zowel topsport- als recreatief niveau.

Recreatieve- en topsport bij Defensie

Defensiekampioenschappen

Defensie organiseert doorgaans zo’n 50 kampioenschappen per jaar in vele verschillende takken van sport. Deze kampioenschappen richten zich op een breed publiek zowel voor wat betreft het niveau van de sporters als de diversiteit. Zowel militairen, reservisten als burgers werkzaam bij Defensie mogen deelnemen aan deze kampioenschappen.

Uitkomen voor het Nationaal Militaire Team

Naast de mogelijkheid om individueel deel te nemen aan sportwedstrijden, heeft Defensie militaire teams in meerdere takken van sport. Wanneer jij uitblinkt in jouw favoriete sport, kan je geselecteerd worden voor het nationaal militair team (NMT). Deze teams trainen regelmatig en nemen deel aan internationale militaire (wereld)kampioenschappen. Voorwaarde om geselecteerd te worden voor een NMT is dat je militair bent en dat je de sport in wedstrijdverband beoefend.

functional fitness bij Defensie speedmarsen voetbal bij Defensie obstacle run