Ouder, voogd of decaan

Uw kind of leerling bij Defensie
Misschien denkt uw zoon/dochter of leerling erover na om later bij Defensie te gaan werken. Dan heeft u ongetwijfeld een aantal vragen waarop u antwoord wilt. Op deze website vindt u uitgebreide informatie over de mogelijkheden bij Defensie, de toelatingseisen die we hanteren en de uitgebreide keuring die sollicitanten doorlopen. We hopen dat u voldoende informatie vindt om een juist beeld te vormen over de werkgever Defensie. Natuurlijk kunt u ook altijd contact met ons opnemen.

Werken bij Defensie
Een militair heeft allesbehalve een 9 tot 5 baan. Het werk is avontuurlijk en uitdagend, zowel lichamelijk als geestelijk. Zeker omdat elke militair kan worden uitgezonden naar landen waar de omstandigheden een stuk slechter zijn dan hier. Daarom is in Nederland gekozen voor een beroepsleger met professionele, goed getrainde en goed uitgeruste militairen die berekend zijn op hun taak. 

Iedereen die kiest voor een militaire carrière moet beseffen dat in onze organisatie avontuur samengaat met verantwoordelijkheid. Elke militair van 18 jaar en ouder moet bereid zijn om op uitzending te gaan. Dat kan een humanitaire missie betreffen, maar ook inzet in een oorlogsgebied. Verantwoordelijkheidsgevoel en plichtsbesef zijn in die gevallen essentieel. Wie daar in ruime mate over beschikt, kan bij Defensie unieke ervaring opdoen.

Werkgever en opleidingsinstituut
Defensie is niet zomaar een werkgever. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat we al onze medewerkers zelf keuren en grotendeels zelf opleiden. Behalve één van de grootste werkgevers van het land zijn we dan ook één van de grootste opleidingsinstituten. Eén waar de theorie altijd hand in hand gaat met de praktijk en waar veel competenties worden verworven die zeer gewild zijn in het bedrijfsleven, zoals verantwoordelijkheid, stressbestendigheid, doorzettingsvermogen, teamgeest en leiderschap. 

Meer informatie over opleidingen

Bijzondere MBO-opleiding: Veiligheid en Vakmanschap
In samenwerking met 22 ROC's door heel Nederland biedt Defensie een bijzondere MBO-opleiding aan: Veiligheid en Vakmanschap (VEVA). Hiermee kunnen 15- en 16-jarige VMBO'ers een volwaardig MBO-diploma (niveau 2, 3 of 4) halen en ondertussen de wereld van Defensie verkennen. Naast de theorie op het ROC krijgen ze namelijk ook praktijktraining op een landmachtkazerne, luchtmachtbasis of aan boord van een marineschip. VEVA kent diverse vakrichtingen, van techniek tot zorg en van logistiek tot ICT. Meer weten?

Ga naar veva.nl

Een functie op elk niveau
Net als het bedrijfsleven heeft Defensie functies op verschillende niveaus en in verschillende richtingen. We staan bekend om het opleiden en trainen van bekwame leidinggevenden, maar ook om de kansen die we bieden aan allerlei soorten vakspecialisten. Bovendien stimuleren we het volgen van externe, toekomstgerichte opleidingen. Veel militairen maken dan ook carrière binnen Defensie of komen na hun diensttijd uitstekend ‘in de burgermaatschappij’ terecht.

Goed geregeld
Defensie biedt haar medewerkers uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede beloning, prima geneeskundige faciliteiten, studiemogelijkheden en uitgebreide sportfaciliteiten.

Meer informatie over arbeidsvoorwaarden