Voorlichting

Dienjaar Defensie

Kies hier een datum & locatie:

Ben jij minimaal 18 jaar en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Meld je dan aan voor de voorlichting over een Dienjaar bij Defensie en ontdek wat de wereld van Defensie allemaal te bieden heeft.

Dienjaar Defensie is een intensief jaar waarin je waardevolle vaardigheden leert en bijzondere (werk)ervaring op doet waar je je hele leven profijt van hebt. H­­et Dienjaar Defensie is voor alle leeftijden, opleidingsniveaus en achtergronden. Militaire ervaring is niet nodig. De basisvaardigheden die nodig zijn om te werken als militair, leer je bij Defensie. Het enige wat we van jou vragen is enthousiasme en de behoefte om op een unieke manier een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Inhoud Dienjaar Defensie

Tijdens een dienjaar werk je minimaal 5 dagen in de week als militair bij een eenheid van één van de krijgsmachtonderdelen: de Landmacht, Marine, Luchtmacht of Marechaussee. Denk hierbij aan een functie bij de infanterie, artillerie, genie, CBRN, logistiek, verbindingen, ICT, zorg, beveiliging, en ga zo maar door. De precieze eenheid of dienst hangt af van de beschikbare functies, jouw profiel en de mogelijkheden. Je werkt in uniform, wordt opgeleid in militaire vaardigheden, en leert de benodigde wapensystemen kennen en bedienen. Bij jouw militaire taken, hoort natuurlijk ook een passend salaris. Voordat je begint doorloop je een selectietraject en naast je werkzaamheden krijg je een militaire opleiding. 

Inhoud voorlichting

Als Dienjaarmilitair bij Defensie werk je fulltime, maar krijg je een contract als reservist. In de voorlichting leggen we je uit hoe dat precies werkt. Verder krijg je meer informatie over het totale traject en over de mogelijkheden na een Dienjaar Defensie. Ook beantwoorden we zo veel mogelijk van je vragen. Na de voorlichting heb je een beter beeld van wat Dienjaar Defensie inhoudt en kan je gelijk solliciteren.

Let op: deelname aan deze voorlichting is een verplichte stap in het sollicitatietraject

Nieuwsgierig?

Wil je ontdekken of een Dienstjaar Defensie iets voor jou is? Schrijf je snel in, dan zien we je binnenkort!