Oriëntatiedag

Landmacht

Kies hier een datum & locatie:

Heb jij minimaal een VMBO-diploma op zak en wil je meer weten over het werk bij de Landmacht? Kom naar de Oriëntatiedag Landmacht en ontdek jouw mogelijkheden voor een uitdagende baan met veel afwisseling.

Binnen de Landmacht zijn er verschillende functies in uiteenlopende vakgebieden. Naast het werken als militair bij een gevechtseenheid kun je ook aan de slag in bijvoorbeeld de techniek, bouw, logistiek, ICT of gezondheidszorg. Kom langst en kijk welke functie bij jou past en wat je moet doen om voor die functie te solliciteren. Tijdens deze dag ben je te gast op de kazerne van de  43 Gemechaniseerde Brigade (43 Mechbrig) in Havelte. Snel, krachtig en met zijn gepantserde (rups)voertuigen is deze brigade wereldwijd inzetbaar. Tijdens deze dag kom je alles te weten over het werken en leven bij de Landmacht. Je maakt kennis met het personeel en materieel van de Landmacht en de afdelingen waar jij aan de slag kunt:

  • Pantserinfanterie: Als pantserinfanterist werk je in onoverzichtelijk terrein, zoals bossen, dorpen en steden. Je maakt deel uit van een groep van 8-10 militairen met een gepantserd voertuig. Als uitgestegen personeel verricht je taken buiten het voertuig, weer of geen weer. Denk aan het lopen van patrouilles, het zuiveren van huizen of het onderhouden van het materiaal. Als bereden personeel werk je als bemanning van hightech gevechtsvoertuigen.
  • Pantsergenie: Als pantsergenist bied je bescherming voor je eigen eenheden en garandeer je hun mobiliteit. Je vertraagt de oprukkende vijand en maakt het werk van de vijandelijke genie ongedaan.
  • Verkenning: Als verkenner voer je in het geheim operaties uit. Dat betekent voorkomen dat je gezien wordt of verhullen wat je intenties zijn. Met een verkennersgroep word je ingezet in afgelegen gebieden of treed je op tussen de bevolking om daar informatie te verzamelen.
  • Geneeskundige Dienst: Bij de Geneeskundige Dienst heb je een breed medisch takenpakket. Je behandelt bijvoorbeeld kleine kwalen en verricht pre-diagnoses, verleent spoedeisende hulpverlening en voert lichamelijk onderzoek uit.
  • Technische Dienst: Bij de Technische Dienst onderhoud en repareer je spullen en voertuigen, denk aan wiel- en rupsvoertuigen en wapen(systemen).
  • Communicatie & ICT: Communicatie is key. Zeker bij Defensie. Bij de afdeling Communicatie & ICT zorg je ervoor dat telefoons, radio’s, computers en satellietverbindingen optimaal blijven werken.
  • Logistiek: Als logistiek medewerker regel jij elke dag dat de juiste spullen op de juiste plek komen. Je kunt alle kanten op, denk hierbij aan chauffeurswerk, werken in een magazijn waarbij je verantwoordelijk bent voor de registratie en distributie van goederen of het verzorgen van de operationele catering voor onze militairen op oefening en uitzending.

Welk werkterrein en welke functie passen het beste bij jou? Aan welke fysieke en conditionele eisen moet je voldoen? Alles wat je wilt weten, kom je te weten. Beleef verschillende demonstraties en doe mee aan sportieve uitdagingen. Vergeet dus je sportkleding niet mee te nemen!

Is een saaie kantoorbaan niks voor jou? Meld je dan nu aan. Tot binnenkort in Havelte!