Oriëntatiedag

Landmacht

Kies hier een datum & locatie:

Heb jij (minimaal) een VMBO-diploma en ben je nieuwsgierig naar wat werken bij de Landmacht inhoudt? Kom naar de Oriëntatiedag van de Landmacht in Havelte en ontdek jouw mogelijkheden voor een uitdagende baan met veel afwisseling. 

Op de Oriëntatiedag van de Landmacht ontdek jij welke afdelingen er zijn, welke functie bij jou past en wat je moet doen om voor die functie te solliciteren. De Oriëntatiedag vindt plaats op de kazerne van 43 Gemechaniseerde Brigade in Havelte. Beleef verschillende demonstraties en doe mee aan sportieve uitdagingen. Vergeet dus je sportkleding niet mee te nemen!

De verschillende afdelingen

Bij de Landmacht zijn er heel veel verschillende functies in verschillende vakgebieden. Zo kun je bijvoorbeeld werken als militair bij een gevechtseenheid, maar ook aan de slag in de techniek, bouw, logistiek, ICT of gezondheidszorg. Hieronder lichten we de verschillende afdelingen vast kort voor je uit:

Pantserinfanterie

Als pantserinfanterist werk je in onoverzichtelijk terrein, zoals bossen, dorpen en steden. Je maakt deel uit van een groep van 8-10 militairen met een gepantserd voertuig. Je loopt patrouilles, zuivert huizen, onderhoudt het materiaal en/of werkt als bemanning van hightech gevechtsvoertuigen.

Pantsergenie

Als pantsergenist bescherm je je eigen eenheid. Je vertraagt de vijand en maakt het werk wat zij hebben gedaan, weer ongedaan.

Verkenning

Als verkenner voer je in het geheim operaties uit. Dat betekent: voorkomen dat je gezien wordt, of verhullen wat je intenties zijn. Met een verkennersgroep word je ingezet in afgelegen gebieden of treed je op tussen de bevolking om daar informatie te verzamelen.

Geneeskundige Dienst

Bij de Geneeskundige Dienst heb je een groot, medisch takenpakket. Je behandelt bijvoorbeeld kleine kwaaltjes en verricht pre-diagnoses, maar je verleent ook spoedeisende hulpverlening en voert lichamelijk onderzoek uit.

Technische Dienst

Bij de Technische Dienst onderhoud en repareer je spullen en voertuigen. Denk aan wiel- en rupsvoertuigen en wapen(systemen).

Communicatie & ICT

Communicatie is key, zeker bij Defensie. Bij de afdeling Communicatie & ICT zorg je ervoor dat telefoons, radio’s, computers en satellietverbindingen altijd goed blijven werken.

Logistiek

Als logistiek medewerker regel jij elke dag dat de juiste spullen op de juiste plek komen. Denk aan chauffeurswerk, werken in een magazijn waarbij je verantwoordelijk bent voor de registratie en distributie van goederen of het verzorgen van de catering voor onze militairen op oefening en uitzending.

Nieuwsgierig?

Wil je ontdekken welk werkterrein en functie het beste bij je past? Of aan welke fysieke eisen je moet voldoen? Schrijf je snel in, dan zien we je binnenkort!