Infodag Luchtmacht

Bewaking

Kies hier een datum:

 Heb jij een MBO diploma en wil je verder richting bewaking en beveiliging? Kom dan naar de infodag Luchtmacht bewaking en ontdek meer over deze functie!

Bewaking (of beveiliging) noemen we bij de Luchtmacht ook wel de luchtvaarttroepen. Binnen de Luchtvaartroepen kennen we twee verschillende functiegroepen: Luchtvaarttroepen (LVT) en Luchtvaarttroepen hondengeleiding (LVT-HGL). 

Het bewaken van een vliegveld is iets dat 24 uur per dag gebeurt. Daarom werk je als LVT in een ploegendienst. Als er een luchtvaartongeval plaats vindt op het vliegveld of daarbuiten kan het gebeuren dat je hiernaar toe wordt gestuurd om de bewaking van de plek van het ongeval te organiseren. De hoofdtaak van een LVT-Vlucht is het bewaken en beveiligen van onze wapensystemen. Het werk varieert van ongewapend toezicht houden op materiaal, tot en met inzet bij bewapende patrouilles in missiegebieden. Het materiaal dat je hebt varieert van eigen ogen en vuisten tot en met automatische wapens en moderne verbindingsmiddelen. Je moet over een goede conditie beschikken dus wordt er regelmatig gesport. Maar ook je vaardigheden met de wapens houd je op peil. Je zult vaak op een van onze schietbanen oefenen.

Wat gaan we doen tijdens de infodag?

Tijdens deze infodag nemen we je mee in het werk van de LVT. Je maakt kennis met toekomstig collega’s en zij vertellen je alles over het werk. Ook staat er een sportmoment op de planning. Als LVT wordt er van je verwacht dat je fit bent. Samen met jou gaan we kijken hoe fit je bent en stellen we een plan op hoe je aan de fysieke eis kunt voldoen.

Heb je interesse? Meld je dan snel aan.

Bij vragen over het event kun je contact opnemen met Karin Heijmans –de Goeij: 06 12062639