Infodag

Landmacht

Kies hier een datum & locatie:

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan met veel afwisseling? Kom oriënteren naar jouw baanmogelijkheden tijdens de Infodag Landmacht.

Wat kun je eigenlijk niet worden bij de Landmacht? Werken bij de Landmacht betekent niet per se een gevechtsrol hebben, er zijn verschillende functies in uiteenlopende vakgebieden. Naast het werken als militair bij een gevechtseenheid kun je ook aan de slag in de techniek, bouw, logistiek ICT of gezondheidszorg. De landmacht is niet alleen één van de grootste, maar ook één van de meest veelzijdige werkgevers van Nederland.

Nieuwsgierig geworden? 

Op de Infodag Landmacht kun je bij verschillende Landmacht eenheden een kijkje in de keuken komen nemen. Beroepsmilitairen vertellen jou uit eigen ervaring over het werken als militair. 

We weten vooraf niet exact welke eenheden aanwezig kunnen zijn, daarom ontvang je enkele dagen voorafgaand aan het evenement een mail van ons waarin staat welke eenheden zeker aanwezig zullen zijn. Hieronder volgt een opsomming van de eenheden die mogelijk aanwezig kunnen zijn. 

  • Pantserinfanterie
  • Cavalerie Verkenning
  • Genie (Pantser & Constructie)
  • Technische Dienst
  • Logistiek Bevoorrading & Transport
  • Geneeskundige Dienst
  • Verbindingsdienst
  • Artillerie

Naast het oriënteren bij de eenheden van de Landmacht neem je ook deel aan een militaire sportles. Zo kun je kennis maken met het fysieke component van het zijn van militair. Neem je sportkleding (houd rekening met de weersverwachting) en spullen om je op te frissen dus mee.

De Infodag Landmacht duurt niet lang dus bereid je komst goed voor. Onderzoek waar je meer over te weten wilt komen en schrijf wat je wilt weten vooraf op zodat je niets vergeet te vragen. 

Zien we jou op de Infodag Landmacht?

Voor dit evenement is het verplicht om gebruik te maken van pendelbussen die jou ophalen en terugbrengen naar Station Best. Je wordt om 08:30 opgehaald en rond 15:00 teruggebracht. Het adres van Station Best is: Spoorstraat 1, 5684 AA, Best