Video afspelen

Onder­officier

Bij de Landmacht

1 functie
3 Rollen

 1. 01
  Vakvrouw / man

  Als onderofficier ben je in de eerste plaats een meewerkend voorman/-vrouw. Als lid van je team geef jij het goede voorbeeld op de werkvloer. En aangezien de werkvloer bij de Landmacht behoorlijk uitdagend kan zijn, word je al snel beter in je vak.

 2. 02
  Leider

  In de rol van groepscommandant geef je leiding aan een groep van ongeveer 5 tot 10 collega’s. Jij traint je team voor oefeningen en missies over heel de wereld, in een fysiek uitdagende omgeving waarin je improvisatietalent flink op de proef wordt gesteld.

 3. 03
  Instructeur

  Tot slot neem je als onderofficier ook de rol van instructeur op je. Jij laat de mannen en vrouwen in je team zien hoe iets moet, zodat zij het daarna goed uitvoeren. Dat vraagt om duidelijkheid, geduld en overzicht – skills waar je de rest van je leven van profiteert.

Jouw loopbaan bij de Landmacht

Als onderofficier heb je een afwisselend takenpakket en geef je dagelijks leiding aan jouw team. Na je onderofficiersopleiding kun je jezelf op allerlei manieren doorontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan vervolgopleidingen op HBO-niveau, cursussen en workshops.

Naarmate je meer kennis en ervaring opdoet, kun je stijgen in rang en krijg je nog meer verantwoordelijkheid. Uiteindelijk kan dat ertoe leiden dat je doorgroeit naar de leidinggevende rol van officier bij de Landmacht.

Vacatures

Onderofficier worden bij een ander krijgsmachtdeel?

Bekijk de vacatures van de Marine

Bekijk de vacatures van de Luchtmacht

Bekijk de vacatures van de Marechaussee

Meld je aan voor een event