Krijgsmachtdeel

Koninklijke Luchtmacht

De Koninklijke Luchtmacht is het onderdeel van Defensie dat vanuit de lucht bijdraagt aan vrede en veiligheid wereldwijd. Met zeer geavanceerd materiaal en professionele militaire specialisten voeren we onze politieke en militaire taken uit. Zoek jij een baan van hoog niveau? Dan is de Luchtmacht echt iets voor jou.

Wat kun je doen bij de Luchtmacht? 

Straaljagerpiloot worden: wie droomt er niet van? Bij de Luchtmacht kun je als F-16 vlieger worden ingezet voor missies in het buitenland of om het Nederlandse luchtruim te bewaken. Maar we vliegen ook met vrachtvliegtuigen, transport- en gevechtshelikopters.

Hoewel onze vliegers vaak alleen in de cockpit zitten, staat teamwork centraal bij de Luchtmacht. Zo zijn onze vliegers nergens zonder hun loadmasters, die verantwoordelijk zijn voor de passagiers en goederen aan boord. En onze technici zorgen ervoor dat onze F-16’s, helikopters, raket- en radarsystemen optimaal werken. Onze bewakers voorkomen dat verdachte personen op onze basis komen, en onze brandweer en medisch verzorgers zijn al even onmisbaar. Bij de Luchtmacht sta je er dus nooit alleen voor.

Waarom kies je voor de Luchtmacht?

Als je graag iets van de wereld wilt zien, is de Luchtmacht een ideale werkgever. Want ook als je geen vlieger wordt, kun je in veel landen terechtkomen. Voor een oefening of op uitzending als onderdeel van een vredesmissie.

Meld je aan voor een event of webinar

 • Webinar Luchtmacht Manschappen en Onderofficieren

  • ma 12 apr en 3 andere data
  Zoek jij een baan van hoog niveau en wil je meewerken aan vrede en veiligheid wereldwijd? Meld je aan voor de webinar en ontdek alles over de Luchtmacht als Korporaal of Onderofficier.
 • Webinar Luchtmacht Automonteur

  • wo 21 apr
  Heb jij minstens een MBO-diploma op het gebied van Bedrijfsautotechiek, Eerste Automonteur of Mobiele-werktuigtechniek, en lijkt het je tof om te sleutelen aan voertuigen die je nergens anders ziet? Kom meer te weten over het werk van een automonteur bij de Luchtmacht. Meld je aan voor deze Webinar automonteur!
 • Webinar Luchtmacht Informatie & Detectie Techniek Patriot

  • do 29 apr
  Als onderofficier Informatie- en Detectie technicus bij het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando zorg jij dat het Patriot luchtverdedigingssysteem ten alle tijden inzetbaar is, wil je weten hoe? Meld je aan voor de Webinar en ontdek alles over het werk als technicus bij de Luchtmacht.
 • Webinar Luchtmacht Vliegtuigonderhoudstechniek

  • di 04 mei en 5 andere data
  Wil jij sleutelen aan een Chinook, reparaties uitvoeren aan de F-35 of storingen oplossen bij een Apache? Meld je aan voor de webinar en ontdek alles over het werk als technicus bij de Luchtmacht.
 • Webinar Luchtmacht Officieren

  • do 03 jun en 1 andere datum
  Zoek jij een uitdagende baan en wil je meewerken aan vrede en veiligheid wereldwijd? Meld je aan voor de webinar en ontdek alles over de Luchtmacht.

Ontdek jouw mogelijkheden

Bekijk de vacatures