Krijgsmachtdeel

Koninklijke Luchtmacht

De Koninklijke Luchtmacht is het onderdeel van Defensie dat vanuit de lucht bijdraagt aan vrede en veiligheid wereldwijd. Met zeer geavanceerd materiaal en professionele militaire specialisten voeren we onze politieke en militaire taken uit. Zoek jij een baan van hoog niveau? Dan is de Luchtmacht echt iets voor jou.

Wat kun je doen bij de Luchtmacht? 

Straaljagerpiloot worden: wie droomt er niet van? Bij de Luchtmacht kun je als F-16 vlieger worden ingezet voor missies in het buitenland of om het Nederlandse luchtruim te bewaken. Maar we vliegen ook met vrachtvliegtuigen, transport- en gevechtshelikopters.

Hoewel onze vliegers vaak alleen in de cockpit zitten, staat teamwork centraal bij de Luchtmacht. Zo zijn onze vliegers nergens zonder hun loadmasters, die verantwoordelijk zijn voor de passagiers en goederen aan boord. En onze technici zorgen ervoor dat onze F-16’s, helikopters, raket- en radarsystemen optimaal werken. Onze bewakers voorkomen dat verdachte personen op onze basis komen, en onze brandweer en medisch verzorgers zijn al even onmisbaar. Bij de Luchtmacht sta je er dus nooit alleen voor.

Waarom kies je voor de Luchtmacht?

Als je graag iets van de wereld wilt zien, is de Luchtmacht een ideale werkgever. Want ook als je geen vlieger wordt, kun je in veel landen terechtkomen. Voor een oefening of op uitzending als onderdeel van een vredesmissie.

Meld je aan voor een event of webinar

 • Webinar Luchtmacht Manschappen en Onderofficieren

  • ma 10 mei en 4 andere data
  Zoek jij een baan van hoog niveau en wil je meewerken aan vrede en veiligheid wereldwijd? Meld je aan voor de webinar en ontdek alles over werken bij de Luchtmacht.
 • Webinar Luchtmacht Automonteur MBO2

  • di 18 mei
  Heb jij minstens een MBO2-diploma op het gebied van Bedrijfsautotechiek, Eerste Automonteur of Mobiele-werktuigtechniek, en lijkt het je tof om te sleutelen aan voertuigen die je nergens anders ziet? Kom meer te weten over het werk van een automonteur bij de Luchtmacht. Meld je aan voor deze Webinar automonteur!
 • Webinar Luchtmacht Luchtgevechtsleiding

  • di 18 mei
  Wil jij met een team verantwoordelijk zijn voor het bewaken en beveiligen van het NAVO- en Nederlands luchtruim? Meld je aan voor de webinar en ontdek alles over werken bij de Luchtgevechtsleiding.
 • Webinar Luchtmacht Livestream

  • wo 26 mei
  Heb jij minstens een MBO2-diploma en heb je interesse in één van de onderstaande functies? Kom dan meer te weten over het werk als Chauffeur / Allround monteur / Automonteur of Uitvoerder technische dienst PATRIOT en meld je aan!
 • Workshop Autotechniek Luchtmacht

  • di 08 jun
  Ben jij bezig Met een MBO 2/3/4 in de richting van Autotechniek. Het maakt niet uit welk jaar je zit, meld je nu aan voor een workshop Autotechniek!

Ontdek jouw mogelijkheden

Bekijk de vacatures