Krijgsmachtdeel

Koninklijke Luchtmacht

De Koninklijke Luchtmacht is het onderdeel van Defensie dat vanuit de lucht bijdraagt aan vrede en veiligheid wereldwijd. Met zeer geavanceerd materiaal en professionele militaire specialisten voeren we onze politieke en militaire taken uit. Zoek jij een baan van hoog niveau? Dan is de Luchtmacht echt iets voor jou.

Wat kun je doen bij de Luchtmacht? 

Straaljagerpiloot worden: wie droomt er niet van? Bij de Luchtmacht kun je als F-16 vlieger worden ingezet voor missies in het buitenland of om het Nederlandse luchtruim te bewaken. Maar we vliegen ook met vrachtvliegtuigen, transport- en gevechtshelikopters.

Hoewel onze vliegers vaak alleen in de cockpit zitten, staat teamwork centraal bij de Luchtmacht. Zo zijn onze vliegers nergens zonder hun loadmasters, die verantwoordelijk zijn voor de passagiers en goederen aan boord. En onze technici zorgen ervoor dat onze F-16’s, helikopters, raket- en radarsystemen optimaal werken. Onze bewakers voorkomen dat verdachte personen op onze basis komen, en onze brandweer en medisch verzorgers zijn al even onmisbaar. Bij de Luchtmacht sta je er dus nooit alleen voor.

Waarom kies je voor de Luchtmacht?

Als je graag iets van de wereld wilt zien, is de Luchtmacht een ideale werkgever. Want ook als je geen vlieger wordt, kun je in veel landen terechtkomen. Voor een oefening of op uitzending als onderdeel van een vredesmissie.

Meld je aan voor een event of webinar

 • Webinar Luchtmacht Elektrotechniek

  • di 19 jan
  Zoek jij een baan in de elektrotechniek en wil je meewerken aan vrede en veiligheid wereldwijd? Meld je aan voor deze Webinar en ontdek alles over werken als Officier Elektrotechniek bij de Luchtmacht.
 • Webinar Luchtmacht Vliegtuigonderhoudstechniek

  • di 19 jan en 1 andere datum
  Wil jij sleutelen aan een Chinook, reparaties uitvoeren aan de F-35 of storingen oplossen bij een Apache? Meld je aan voor de webinar en ontdek alles over het werk als technicus bij de Luchtmacht.
 • Webinar Luchtmacht Manschappen en Onderofficieren

  • ma 25 jan en 3 andere data
  Zoek jij een baan van hoog niveau en wil je meewerken aan vrede en veiligheid wereldwijd? Meld je aan voor de webinar en ontdek alles over de Luchtmacht. LET OP! Tot 45 jaar is de leeftijdgrens voor TECHNISCH personeel! Zonder technische achtergrond is tot 34 jaar!
 • Webinar Luchtmacht

  • vr 29 jan en 2 andere data
  wil jij weten hoe het is om militair te zijn bij de Koninklijke Luchtmacht? meld je dan nu aan voor de Webinar!
 • Webinar Luchtmacht (MBO)

  • ma 01 feb en 4 andere data
  Zoek jij een baan van hoog niveau en wil je meewerken aan vrede en veiligheid wereldwijd? Meld je aan voor de webinar en ontdek alles over de Luchtmacht.

Ontdek jouw mogelijkheden

Bekijk de vacatures