Corona-update: alles over voorlichtingen, sollicitaties en keuringen

Lees meer

Krijgsmachtdeel

Koninklijke Luchtmacht

De Koninklijke Luchtmacht is het onderdeel van Defensie dat vanuit de lucht bijdraagt aan vrede en veiligheid wereldwijd. Met zeer geavanceerd materiaal en professionele militaire specialisten voeren we onze politieke en militaire taken uit. Zoek jij een baan van hoog niveau? Dan is de Luchtmacht echt iets voor jou.

Wat kun je doen bij de Luchtmacht? 

Straaljagerpiloot worden: wie droomt er niet van? Bij de Luchtmacht kun je als F-16 vlieger worden ingezet voor missies in het buitenland of om het Nederlandse luchtruim te bewaken. Maar we vliegen ook met vrachtvliegtuigen, transport- en gevechtshelikopters.

Hoewel onze vliegers vaak alleen in de cockpit zitten, staat teamwork centraal bij de Luchtmacht. Zo zijn onze vliegers nergens zonder hun loadmasters, die verantwoordelijk zijn voor de passagiers en goederen aan boord. En onze technici zorgen ervoor dat onze F-16’s, helikopters, raket- en radarsystemen optimaal werken. Onze bewakers voorkomen dat verdachte personen op onze basis komen, en onze brandweer en medisch verzorgers zijn al even onmisbaar. Bij de Luchtmacht sta je er dus nooit alleen voor.

Waarom kies je voor de Luchtmacht?

Als je graag iets van de wereld wilt zien, is de Luchtmacht een ideale werkgever. Want ook als je geen vlieger wordt, kun je in veel landen terechtkomen. Voor een oefening of op uitzending als onderdeel van een vredesmissie.

Meld je aan voor een event of webinar

 • VIP-dag Logistiek Luchtmacht

  • di 06 okt
  Heb jij een WO - HBO - HAVO- MBO of VMBO opleiding in een logistieke richting (bijna) afgerond en spreekt een baan Logistiek bij de Luchtmacht je aan? Kom dan naar de VIP-dag Logistiek op Vliegbasis Volkel en kom alles te weten over werken bij de Luchtmacht.
 • Webinar Luchtmacht Luchtgevechtsleiding

  • do 15 okt
  Wil jij met een team verantwoordelijk zijn voor het bewaken en beveiligen van het NAVO- en Nederlands luchtruim? Meld je aan voor de webinar en ontdek alles over werken bij de Luchtgevechtsleiding.
 • Webinar Luchtmacht Korporaal / onderofficier

  • ma 26 okt
  Zoek jij een baan van hoog niveau en wil je meewerken aan vrede en veiligheid wereldwijd? Meld je aan voor de webinar en ontdek alles over de Luchtmacht als Korporaal of Onderofficier.

Ontdek jouw mogelijkheden

Bekijk de vacatures