Krijgsmachtdeel

Koninklijke Luchtmacht

De Koninklijke Luchtmacht is het onderdeel van Defensie dat vanuit de lucht bijdraagt aan vrede en veiligheid wereldwijd. Met zeer geavanceerd materiaal en professionele militaire specialisten voeren we onze politieke en militaire taken uit. Zoek jij een baan van hoog niveau? Dan is de Luchtmacht echt iets voor jou.

Wat kun je doen bij de Luchtmacht? 

Straaljagerpiloot worden: wie droomt er niet van? Bij de Luchtmacht kun je als F-16 vlieger worden ingezet voor missies in het buitenland of om het Nederlandse luchtruim te bewaken. Maar we vliegen ook met vrachtvliegtuigen, transport- en gevechtshelikopters.

Hoewel onze vliegers vaak alleen in de cockpit zitten, staat teamwork centraal bij de Luchtmacht. Zo zijn onze vliegers nergens zonder hun loadmasters, die verantwoordelijk zijn voor de passagiers en goederen aan boord. En onze technici zorgen ervoor dat onze F-16’s, helikopters, raket- en radarsystemen optimaal werken. Onze bewakers voorkomen dat verdachte personen op onze basis komen, en onze brandweer en medisch verzorgers zijn al even onmisbaar. Bij de Luchtmacht sta je er dus nooit alleen voor.

Waarom kies je voor de Luchtmacht?

Als je graag iets van de wereld wilt zien, is de Luchtmacht een ideale werkgever. Want ook als je geen vlieger wordt, kun je in veel landen terechtkomen. Voor een oefening of op uitzending als onderdeel van een vredesmissie.

Meld je aan voor een event of webinar

 • Webinar Luchtmacht Onderofficier Luchtverkeersleider (MBO)

  • ma 26 okt en 1 andere datum
  Zoek jij een baan van hoog niveau en wil je meewerken aan vrede en veiligheid wereldwijd? Meld je aan voor de webinar en ontdek alles over de Luchtmacht.
 • Webinar Luchtmacht Vliegtuigonderhoudstechniek

  • wo 28 okt
  Wil jij sleutelen aan een Chinook, reparaties uitvoeren aan de F-35 of storingen oplossen bij een Apache? Meld je aan voor de webinar en ontdek alles over het werk als technicus bij de Luchtmacht.
 • Webinar Luchtmacht Korporaal / onderofficier

  • Bijna vol
  • ma 02 nov en 1 andere datum
  Zoek jij een baan van hoog niveau en wil je meewerken aan vrede en veiligheid wereldwijd? Meld je aan voor de webinar en ontdek alles over de Luchtmacht als Korporaal of Onderofficier.
 • Webinar Luchtmacht Elektrotechniek

  • di 03 nov
  Zoek jij een baan in de elektrotechniek en wil je meewerken aan vrede en veiligheid wereldwijd? Meld je aan voor deze Webinar en ontdek alles over werken als Officier Elektrotechniek bij de Luchtmacht.
 • Webinar Luchtmacht (MBO)

  • di 10 nov
  Zoek jij een baan van hoog niveau en wil je meewerken aan vrede en veiligheid wereldwijd? Meld je aan voor de webinar en ontdek alles over de Luchtmacht.

Ontdek jouw mogelijkheden

Bekijk de vacatures