Korps Mariniers

Een marinier gaat verder waar anderen stoppen. Dat vraagt om een ijzeren discipline, een uitstekende conditie en vooral een groot doorzettingsvermogen. Dat heb je nodig om in elk terrein en elk weertype te kunnen opereren: van de ijzige kou op de poolcirkel tot de tropische hitte. Heb jij het in je? Ontdek tijdens de Fitheidstest. Meld je hier aan.

Meld je aan voor de Fitheidstest

Zo word je marinier

Meld je aan voor de Fitheidstest

Train jezelf fit voor de test

Overwin de Kennismakingsdagen Mariniers

Wat doet een marinier

Het Korps Mariniers is een snel inzetbare, lichte infanterie-eenheid die gespecialiseerd is in militaire operaties vanaf het water op het land of andersom. Als Marinier neem je deel aan internationale vredesoperaties. Binnen 48 uur kun je overal ter wereld worden ingezet; het is dan ook belangrijk dat je altijd klaar staat voor uitzending. Fysiek en mentaal moet je op alles voorbereid zijn. Mariniers doen dan ook veel aan sport en lichamelijke oefening en trainen in de meest uiteenlopende omstandigheden. Op het water en in de bergen, in vochtige hitte en de ijzige kou.

Play

#trainalseenmarinier

Play

Bekijk een echte oefening van de mariniers

Vakrichtingen voor Mariniers

Als Marinier kun je je specialiseren als bijvoorbeeld verbindelaar, mountain leader, kikvorsman, sportinstructeur of sniper. Daarnaast zijn er Mariniers die naast hun gevechtstaak ook een vakinhoudelijke functie hebben, zoals muzikant bij Tamboers & Pijpers of Marinier bij Verbindingen & ICT.

Special Forces

De Netherlands Maritime Special Operations Forces (NLMARSOF) zijn de Special Forces van het Korps Mariniers. Hieronder vallen verschillende eenheden die wereldwijd kunnen worden ingezet voor bijzondere opdrachten. Denk hierbij aan geheime verkenningen, terrorismebestrijdings- of bevrijdingsacties. De speciale eenheden kunnen onder alle omstandigheden (gevechts)operaties uitvoeren en zijn onder meer bedreven in extreme parachuteacties. Wil jij aan de slag bij de Special Forces van het Korps Mariniers? Dan solliciteer je eerst naar de functie van marinier. Eenmaal aan het werk als marinier kun je je opgeven voor interne selectiemomenten. Werken bij NLMARSOF is niet voor iedereen weggelegd. De selectie is daarom streng en zwaar.

Officier der Mariniers

Heb je een VWO-, HBO- of WO-diploma, dan kun je Officier der Mariniers worden. Als Troop Commander geef je leiding aan je team tijdens oefeningen en uitzendingen en op de kazerne in Nederland. Na een aantal jaren kun je je specialiseren. Bekijk hier het opleidingstraject voor VWO-/HBO-propedeuse en hier voor HBO/WO.

Ontdek jouw mogelijkheden