Korps Mariniers

Een marinier gaat verder waar anderen stoppen. Dat vraagt om een ijzeren discipline, een uitstekende conditie en vooral een groot doorzettingsvermogen. Dat heb je nodig om in elk terrein en elk weertype te kunnen opereren: van de ijzige kou op de poolcirkel tot de tropische hitte. Heb jij het in je? Ontdek het in de Fitheidstest. Meld je hier aan.

Zo word je marinier

Meld je aan voor de fitheidstest

Voldoe jij aan alle fysieke eisen om Marinier te worden? Dan is het doorstaan van de Fitheidstest een vereiste voordat je kunt solliciteren. Alleen met een positieve uitslag van de Fitheidstest én je medische vragenlijst kun je verder met solliciteren.

Vanaf 1 januari 2017 is het ook voor vrouwen mogelijk om te solliciteren bij het Korps Mariniers. De eisen voor mannen en vrouwen zijn gelijk.

De belangrijkste fysieke eisen:

  • Minimaal 2700m in 12 minuten
  • Minimaal 4 pull-ups
  • Minimaal 30 sit-ups
  • Minimaal 30 push-ups

Aanmelden voor de Fitheidstest?

Train jezelf

Het sollicitatieproces van het Korps Mariniers bevat met de Fitheidstest en de Marinier Selectietest (MAST) fysiek zware beproevingen. Je kunt je hier goed op voorbereiden met ons online trainingsschema. Hiermee werk je stapsgewijs toe naar het vereiste basisniveau van deze testen.

Bekijk het trainingsschema

Overwin de MAST

Heb je de Fitheidstest gehaald, dan ontvang je een uitnodiging voor de Marinier Selectietest (MAST).
Tijdens deze driedaagse test kijken we of jij het in je hebt om Marinier te worden. Je wordt opnieuw op fysieke onderdelen getest, maar ook op doorzettingsvermogen en samenwerking. Met een goede basisfitheid vergroot je de kans om de fysieke onderdelen van de MAST te halen. Trainen dus.

Welke functie past bij jou?

Bekijk alle vacatures

Wat doet een Marinier?

Het Korps Mariniers is een snel inzetbare, lichte infanterie-eenheid die gespecialiseerd is in militaire operaties vanaf het water op het land of andersom. Als Marinier neem je deel aan internationale vredesoperaties. Binnen 48 uur kun je overal ter wereld worden ingezet; het is dan ook belangrijk dat je altijd klaar staat voor uitzending. Fysiek en mentaal moet je op alles voorbereid zijn. Mariniers doen dan ook veel aan sport en lichamelijke oefening en trainen in de meest uiteenlopende omstandigheden. Op het water en in de bergen, in vochtige hitte en vriesdroge kou.

Vakrichtingen voor Mariniers

Als Marinier kun je je specialiseren als parachutist, kikvorsman, sport- of ski-instructeur. Daarnaast zijn er Mariniers die naast hun gevechtstaak ook een vakinhoudelijke taak hebben:

Officier der Mariniers

Heb je een VWO-, HBO- of WO-diploma dan je kun Officier der Mariniers worden. Als Troop Commander geef je leiding aan je team tijdens oefeningen en uitzendingen en op de kazerne in Nederland. Na een aantal jaren kun je je specialiseren. Bekijk hier het opleidingstraject voor VWO/HBO-propedeuse en hier voor HBO/WO.