Kennismakingsdagen Luchtmobiel

Wanneer je wilt solliciteren voor een soldaat- of korporaalfunctie bij de Luchtmobiele Brigade dan is deelname aan de Kennismakingsdagen Luchtmobiel een verplicht onderdeel in de selectie. In 3 dagen krijg je een beeld van een baan bij de befaamde rode baretten van 11 Luchtmobiel.

LET OP! Je kunt je niet zelf inschrijven voor de Kennismakingsdagen Luchtmobiel, maar ontvangt hiervoor een uitnodiging zodra je solliciteert voor een soldaat- of korporaalfunctie bij de Luchtmobiele Brigade.

Hieronder vind je het programma en de eisen waaraan je moet voldoen om te kunnen deelnemen aan de Kennismakingsdagen Luchtmobiel.

Dag 1

Tijdens dag 1 maak je kennis met je begeleiders en de Luchtmobiele Brigade. Er zullen lichaamseigenschappen gemeten worden zoals gewicht en lengte. Tijdens deze meting moet je aan de volgende eis voldoen:

 • lengte minimaal 1.65 meter

Op de eerste dag is de sporttest een belangrijk onderdeel.

 • In 12 minuten moet je minimaal 2700 meter kunnen lopen.
 • Je moet herhaald munitiekisten tillen en dragen van verschillende gewichten (10 x 20kg, 10 x 30 kg en 5 x 40 kg) over een afstand van 25 meter.
 • Met een rugzak met verschillend gewicht lopen. 2000 meter met 25kg, 2000 meter met 35kg en 800 meter met 45kg.
 • 200 meter aaneengesloten zwemmen.

Op deze website vind je informatie om je hierop voor te bereiden.

Dag 2

Dag twee staat in het teken van militaire vaardigheden zoals hindernisbaan, touwbaan, survival, klimtoren, wapeninstructie en leiderschapstraining en -vaardigheden (LTV). Ook heb je een gesprek met een Defensie psycholoog waarbij er onder andere gekeken wordt naar jouw motivatie om bij de Luchtmobiele Brigade aan de slag te gaan.

Dag 3

Tijdens de derde dag laat je echt zien wat je in je mars hebt door een aantal mentale en fysieke uitdagingen aan te gaan. Moe van de afgelopen twee dagen is dit hét moment waarop je laat zien dat je echt boven jezelf uit kunt stijgen. Aan het eind van deze dag weet jij of je geschikt bent om als militair bij de Luchtmobiele Brigade aan de slag te gaan.

Verder moet je de volgende zaken weten over de Kennismakingsdagen Luchtmobiel:

 • Deelname is mogelijk vanaf 17 t/m 27 jaar. Op het moment dat je aan de opleiding begint mag je als soldaat maximaal 27 jaar zijn en als korporaal maximaal 28 jaar.
 • Voorbereiding voor de Kennismakingsdagen is heel belangrijk! Zorg dat je fit bent en geen blessures hebt.
 • Denk je dat je de Kennismakingsdagen niet haalt door een blessure of omdat je ziek bent (geweest), meld je dan tijdig af.
 • Als je de sporttest niet met voldoende resultaat aflegt, mag je deze opnieuw doen.
 • Tijdens de Kennismakingsdagen wordt je fysiek én mentaal beoordeeld. Naast de sporttest is je mentale kracht een doorslaggevende factor.
 • Wanneer je Kennismakingsdagen succesvol afrondt, ontvang je een certificaat waarmee je kunt solliciteren voor een functie bij de Luchtmobiele Brigade. Dit certificaat is een jaar geldig.

Bewijs jezelf tijdens de kennismakingsdagen

Solliciteer