Word militair bij de genie

Een militair bedrijf, gespecialiseerd in gevechtsondersteuning, constructie en gevaarlijke stoffen. Zo kun je de Genie het beste omschrijven.

Lees meer

Pantser genie

Hindernissen opwerpen om de vijand te stoppen. Of juist die van de vijand weghalen zodat je collega’s van de infanterie voorwaarts kunnen. Als pantsergenist bouw je bruggen, graaf je tankgrachten en spoor je veelvoorkomende explosieven op met je detector. Eigenlijk ben je dus militair én terreindeskundige.

Meer over pantsergenie

Constructie genie

De bouwvakkers en vaklui van de weg- en waterbouw vind je bij de constructiegenie. Ze bouwen militaire constructies en objecten zoals bruggen, vliegvelden, schuilplaatsen, uitkijkposten tot complete kampen. Hiervoor gebruiken ze onder meer bruglegmateriaal, bouw- en graafmachines, bulldozers en hijskranen.

Meer over constructiegenie

CBRN genie

Een speciale taak van de Genie is het verrichten van ontsmettingswerkzaamheden op het gebied van chemische, biologische, radiologische of nucleaire (CBRN) stoffen. Denk aan zenuwgassen, virussen, bacteriën en atoombommen. Als CBRN-genist voer je personele, materiële en gebiedsontsmetting uit, verricht je lichte constructietaken en verzorg je diverse bouwkundige, elektrotechnische en installatietechnische werkzaamheden. Je bent dus militair, ontsmetter én bouwvakker tegelijkertijd. 

Meer over CBRN Genie

Weten wat bij jou past? Test jezelf!

Ontdek binnen 1 minuut of jij beter past bij de pantser- of de constructiegenie.

Start de test