Curaçaose Militairen (CURMIL)

Marinier Curaçao

Meld je aan
Leden van de Caribische militie in actie

Heb jij tenminste een VSBO-diploma of heb je een opleiding op SBO-niveau? En ben je op zoek naar een uitdagende functie als Caribische Militair die daar op aansluit? Als Marinier Curaçao draag jij bij aan vrede en veiligheid in het Caribisch gebied .

De Caribische Militairen (CARMIL) zijn in dienst bij de overheid van Curaçao of Aruba en zijn tewerkgesteld bij Defensie in het Caribisch gebied. Aruba en Curaçao beschikken elk over professionele Caribische militaire eenheden, de Curaçaose Militairen (CURMIL) en Arubaanse Militairen (ARUMIL).

Leden van de Caribische militie salueren

Dit ga je doen

Als Marinier Curaçao maak je deel uit van een groep van acht á tien Mariniers geplaatst bij een operationeel, een bewakings- of ondersteuningspeloton. Je takenpakket is divers en je hebt veel verschillende verantwoordelijkheden. Denk hierbij aan het uitvoeren van patrouilles, het ondersteunen van de politie of het bewaken van een militair terrein. Ook verleen je bijstand als dit nodig is en noodhulpverlening of voer je ceremoniële taken uit.

Hier ga je werken

Voordat je aan de slag gaat volg je eerst een militaire basisopleiding op Curaçao, maar je gaat ook naar Aruba voor trainingen. De opleiding tot militair bij CARMIL duurt één jaar. Je leert hier onder andere schieten, kompas- en kaartlezen, overleven in het veld, marsen, maar krijg je ook een bewakings- en beveiligingsopleiding. Je kunt na het afronden van je opleiding diverse rijbewijzen halen.

Functioneer je goed? Dan kun je doorstromen naar onder meer volgende kaderfuncties en opleidingen:

 • Groepscommandant (operationele peloton)
 • Wachtcommandant (bewakingspeloton)
 • Instructeur bij afdeling opleidingen
 • Opleiding tot verpleegkundige
 • Sportinstructeur
 • Instructeur schiet- en aanhoudingstechnieken
Leden van de Caribische militie op schietbaan

Jouw profiel

 • Je bent een man en inwoner van Curaçao
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (paspoort)
 • Je leeftijd ligt tussen de 18 en 24 jaar
 • Je hebt een VSBO-diploma of opleiding op SBO-niveau (bij een leidinggevende officiersfunctie: mbo4 of havo)
 • Je hoeft geen rijbewijs te hebben
 • Je hebt een zwemdiploma nodig
 • Je bent sportief en mentaal sterk
 • Je kunt samenwerken
 • Je bent gemotiveerd

De sollicitatie

Leden van de Caribische militie marcheren

1: Bezoek Informatiedag. De eerste stap is je aanmelden voor een Informatiemiddag. Deze is voor Aruba op Marinierskazerne Savaneta en op Curaçao is dit op Marinekazerne Suffisant. Tijdens een Informatiemiddag vertellen we je hoe de opleiding tot CARMIL zal gaan en leggen we je het sollicitatieproces uit. Voldoe je aan alle eisen en ben je enthousiast? Dan kun jij na afloop door naar de volgende stap en solliciteren naar een opleidingsplek bij de CARMIL!

Leden van de Caribische militie in actie

2: Sollicitatie. Als er vacatures open staan, kun je solliciteren. Daarbij zul je aanvullende gegevens moeten invullen en nodigen we je uit voor de volgende stappen in jouw sollicitatieproces: keuring & selectie.

Leden van de Caribische militie bouwen boogtent

3: Keuring en selectie. Als we een match hebben gevonden gaan we je keuren voor de functie die je graag wil. Dat betekent onder andere een gesprek met een psycholoog om te kijken of je mentaal uit het juiste hout bent gesneden en een fysieke keuring om te kijken of je lichamelijk aan alle eisen voldoet. Voldoe je aan alle eisen? Dan kunnen we kijken naar de volgende stap: jouw opleiding.

Lid van de Caribische militie op schietbaan

4: Start opleiding CARMIL. De laatste stap is de mooiste: de start van je opleiding tot Caribische militair! Hierin leer je alles wat je moet weten om jouw functie te vervullen binnen de Curaçaose Militie (CURMIL) of de Arubaanse Militie (ARUMIL).

Meer weten?

Meld je aan!