Corona-update: alles over voorlichtingen, sollicitaties en keuringen

Lees meer

Constructie genie

De bouwvakkers en vaklui van de weg- en waterbouw vind je bij de constructiegenie. Ze bouwen militaire constructies en objecten zoals bruggen, vliegvelden, schuilplaatsen, uitkijkposten tot complete kampen. Hiervoor gebruiken ze onder meer bruglegmateriaal, bouw- en graafmachines, bulldozers en hijskranen.

In 3 stappen bij de Constructiegenie

Kampen, Bruggen & Wachttorens Bouwen

Bij bouwen denk je misschien niet meteen aan Defensie. Toch hebben we diverse experts in huis: van lasser tot timmerman en van elektricien tot loodgieter. Niet voor niets wordt de Genie wel het meest veelzijdige onderdeel van de Landmacht genoemd.

Een militair kamp is namelijk net een klein dorp: er zijn gebouwen, wegen, kabels, riolering, waterleiding en elektriciteit. Maar denk ook aan observatieposten, wachttorens of bruggen. Die moeten natuurlijk wel aangelegd en onderhouden worden. Dat kunnen we allemaal zelf, waar en wanneer dan ook.

 • 1 / 5

  Een soldaat reinigt een voertuig dat besmet is met CBRN-stoffen

 • Soldaten bouwen een brug op
  2 / 5

  Constructiegenisten zijn druk in de weer met het bouwen van een brug

 • Soldaten zetten een tent op
  3 / 5

  De constructiegenie is verantwoordelijk voor de opbouw van een militair kamp

 • Man in tractor ruimt grote stukken afval op
  4 / 5

  De constructiegenie heeft beschikking over onder andere bruglegmateriaal, bouw- en graafmachines, bulldozers en hijskranen

 • Soldaten timmeren aan een houten frame
  5 / 5

  Bij de constructiegenie ben je zowel militair als vakman

CBRN

Een speciale taak van de Genie is het verrichten van ontsmettingswerkzaamheden op het gebied van chemische, biologische, radiologische of nucleaire (CBRN) stoffen. Denk aan zenuwgassen, virussen, bacteriën en atoombommen. Als CBRN-genist voer je personele, materiële en gebiedsontsmetting uit, verricht je lichte constructietaken en verzorg je diverse bouwkundige, elektrotechnische en installatietechnische werkzaamheden. Je bent dus militair, ontsmetter én bouwvakker tegelijkertijd. Meer weten? Check dan alles over CBRN.

In 3 stappen bij de Constructiegenie

Vacatures

Bekijk ook

Pantsergenie