Werken bij Defensie
maar niet als militair?

Bekijk de vacatures

Naast 40.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo’n 16.000 burgermedewerkers bij Defensie. Deze specialisten leveren in hun eigen vakgebied een bijdrage aan een professionele defensieorganisatie – en daarmee indirect aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland.

Bekijk de video

Wat kun je doen?

Support

Inkoper, beveiliger, cateringmedewerker, laborant of HR-medewerker. Bedenk een functie en de kans is groot dat je ‘m vindt bij het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO). DOSCO verricht ondersteunende taken voor de Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee, bijvoorbeeld op het gebied van voedsel, gezondheidszorg, gebouwen, oefenterreinen, onderwijs en personeelsdiensten. Zo draag je vanuit jouw ondersteunende rol bij aan een goede inzetbaarheid van je militaire collega’s.

Bekijk de supportvacatures
Cyber

Liever aan de slag met digitale techniek? Naast het land, de zee, de lucht en de ruimte is cyberspace het vijfde werkgebied waarin Defensie actief is. Zo kun je bijvoorbeeld werken als big data engineer, app-specialist of data scientist binnen de Joint Sigint Cyber Unit (JSCU) van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD).

Meer over cyber
Techniek

Als technicus kun je direct aan de slag in uiteenlopende functies. Je kunt bijvoorbeeld werken als meettechnicus bij de Defensie Materieel Organisatie (DMO), als engineer bij de Marine of als technicus bij de Luchtverkeersbegeleiding. Je werkt altijd met de modernste technologie aan de meest complexe systemen en installaties.

Bekijk de techniekvacatures
Heb jij interesse in een functie als niet militair bij de Marine?

Mail dan je CV naar burgerbijdemarine@mindef.nl en wie weet ben jij straks onze nieuwe collega!

Verhalen van onze mensen
Bekijk onze vacatures
Ontdek al onze burgervacatures hier
Bekijk onze vacatures