Niet alleen militairen

doen belangrijk werk bij Defensie

Wist je dat er naast 40.000 beroepsmilitairen ook nog zo’n 16.000 burgercollega’s werken bij Defensie? Als burgercollega ben je geen militair en hoef je niet mee op uitzending. Samen met de militairen draag je met jouw kennis wereldwijd bij aan vrede en veiligheid vanuit je eigen vakgebied. Of dat nu ICT, logistiek, verpleegkunde, techniek of communicatie is. Werken als burgercollega geeft je de kans om je vakkennis te verdiepen, de dynamische wereld van Defensie te ervaren én intensief samen te werken met militairen.

Bekijk de vacatures

Jouw mogelijkheden

  • ICT

    Software engineer of functioneel beheerder? Zorg ervoor dat onze ondersteunende systemen, zoals belangrijke planning- en HR-tools, up-to-date blijven, of ga je aan de slag met operationele systemen. Denk aan een informatiesysteem dat de commandovoering ondersteunt tijdens missies en oefeningen. Als operationeel ICT’er zit je niet alleen achter je computer, maar ga je ook mee met militairen om te kijken hoe de software in de praktijk werkt.

    Bekijk de ICT vacatures
  • Techniek

    Als technicus kun je bij Defensie aan de slag in de meest uiteenlopende functies. Je kunt bijvoorbeeld werken als elektrotechnicus bij de Defensie Materieel Organisatie (DMO), als engineer bij de Marine of als technicus bij de Luchtmacht. Je werkt altijd met de modernste technologie aan de meest complexe systemen en installaties. Samen met militaire én niet-militaire technici.

    Bekijk de technische vacatures

Als eerste nieuwe vacatures ontdekken?

Misschien heb je wel vragen over burgercollega worden bij Defensie. Daarom hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Stel ‘m dan gerust aan ons!

Stel hier je vraag