Wil jij het luchtruimals werkomgeving?

Bij Defensie kun je je vleugels uitslaan. Of je nu wilt vliegen in een F-16 straaljager, een Apache gevechtshelikopter of een enorm vrachtvliegtuig: bij ons is the sky the limit.

Luchtmacht of Marine?

Bij vliegen denk je waarschijnlijk aan de Luchtmacht. Logisch, want die heeft als taak het zorgen voor vrede en veiligheid vanuit de lucht. Maar ook bij de Marine kun je vlieger worden.

Onze vliegers zijn vaak actief tijdens missies in het buitenland. Zo zorgen vrachtvliegtuigen voor de aanvoer van materieel en goederen naar een basiskamp tijdens uitzending, en brengen helikopters onze militairen naar de plaats van gevecht. Maar onze vliegers zorgen ook voor het bewaken van het Nederlands luchtruim. We zetten bijvoorbeeld F-16’s in wanneer er geen radiocontact gemaakt kan worden met een vliegtuig boven Nederland.

Vliegen is echter niet alleen de taak van de vlieger. Loadmasters zorgen voor de vluchtplanning en de  juiste belading van het vliegtuig, en militairen op de grond of op zee analyseren radarbeelden om onze vliegers actuele info te verschaffen. Werken bij de ‘luchtvaartmaatschappij’ van Defensie: uniek materieel, vliegen op bijzondere bestemmingen en getraind worden om te presteren op het allerhoogste niveau.

Meer weten over Vliegen bij Defensie?

Vliegen vanaf een varend schip? Wat wordt jouw rol binnen onze airpower? De functiegroep Vliegers Vliegeropleiding