Sta jij klaar voor je collega's?

Defensie is een soort minimaatschappij. Daar horen dus ook functies bij om te zorgen dat alles en iedereen inzetbaar blijft. Dat varieert van een eigen brandweer tot de postbezorging in binnen- en buitenland.

Naast het bijzondere werk dat we doen tijdens missies, ondersteunen we onze militairen ook op allerlei andere gebieden. Naast onze eigen brandweer hebben we bijvoorbeeld onze eigen geestelijk verzorgers op zo’n beetje ieder religieus gebied. Maar er moet natuurlijk ook gekookt worden, vaak voor veel man tegelijk, en alle kleding moet worden gewassen.

Bij een grote organisatie als Defensie komt ook heel wat papierwerk kijken. Dus hebben we mensen nodig die deze militaire administratie kunnen verwerken. De postbezorging is ook een belangrijk onderdeel, zeker voor militairen op uitzending.

Een ondersteunende functie bij Defensie is dus allerminst een saaie kantoorbaan. Ook tijdens missies moet de administratie in orde zijn, net als al die andere ondersteunende diensten. Zo sta je dus misschien niet in de frontlinie, maar zorg je wel dat de minimaatschappij van Defensie blijft draaien, overal ter wereld.