Zorg jij wereldwijd voor verbinding?

Zonder ICT gebeurt tegenwoordig nog maar weinig. Ook bij Defensie is het een belangrijk onderdeel. Met de vakrichting ICT kun je zowel aan de slag bij de Marine, Landmacht als de Luchtmacht.

Bekijk vacatures

ICT/Communicatie bij de Marine

De naam zegt het al: onze Operationele Dienst Verbindingen (ICT) verzorgt de communicatie met schepen, vliegtuigen, onderzeeboten, marinierseenheden en de wal. Denk aan satellietverbindingen, computernetwerken, radioverbindingen, maar ook aan de gewone post. Als "verbindelaar" ben je er verantwoordelijk voor dat alle informatie op tijd bij de juiste personen terechtkomt.

ICT/Communicatie bij de Landmacht

Binnen de Landmacht aan de slag bij de Verbindingsdienst, waar je ervoor zorgt dat alle eenheden aangestuurd kunnen worden en met elkaar kunnen communiceren. De Verbindingsdienst installeert, bedient en onderhoudt alle telecommunicatieapparatuur. Denk hierbij aan telefoon, fax, radio, computers en satellietverbindingen.

ICT/Communicatie bij de Luchtmacht

Als er op ICT-gebied nieuwe ontwikkelingen zijn, hebben wij de systemen gegarandeerd als eerste in huis. Je werkt bij de afdeling CIS, Communicatie en informatiesystemen. Hier vind je apparatuur die betrekking heeft op telecommunicatie, automatisering en grondgebonden radar- en verkeersleidingsystemen. Iedere CIS-eenheid is onderverdeeld in drie afdelingen: CIS Coordination Centre, CIS Operations en CIS Maintenance.

Op de hoogte blijven over deze functiegroep?

Schrijf je gratis in en ontvang updates over deze functiegroep in je mail of jouw favoriete social media.

Houd mij op de hoogte

Let op: Op de volgende pagina moet je inloggen met je Defensie account. Als je deze nog niet hebt kun je die aanmaken.