Hou jij je collega’s en materieel veilig?

Binnen het vakgebied beveiliging kan je bij de Luchtmacht terecht bij de luchtverdediging of de beveiliging. Bij de Marechaussee kan je terecht bij de beveiliging. Kijk hieronder welke functie het beste bij jou past.

Luchtverdediging bij de Luchtmacht

Het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) beschikt over een moderne eenheid, waarmee we bescherming kunnen bieden tegen luchtdreiging van vliegtuigen, helikopters, Unmanned Aerial Vehicles, ballistische raketten en kruisvluchtwapens. Dit doen zij met de Patriot en AMRAAM luchtdoelraketten voor de langere afstand en Fennek-voertuigen met Stingercapaciteit voor nabij verdediging. Met hypermoderne apparatuur vormen zij de paraplu van Defensie.

Lees meer

Beveiliging bij de Luchtmacht

Onze vliegtuigen, helikopters en luchtverdedigingssystemen behoren tot de beste ter wereld. Je begrijpt dat wij dan ook heel ver gaan in de bewaking ervan. Dit bewaken gebeurt onder meer met honden in de functie van hondengeleider.

Lees meer

Beveiliging bij de Marechaussee

De Koninklijke Marechaussee heeft een aantal bijzondere taken op het gebied van bewaking en beveiliging. Ze is bijvoorbeeld belast met het beveiligen van het Koninklijk Huis. Maar de Marechaussee is ook verantwoordelijk voor de veiligheid op de burgerluchtvaartterreinen in Nederland.

Lees meer