Reservist Koninklijke Marine

Een militaire functie náást je huidige werk of studie? Dat kan! Wij zijn op zoek naar zowel ex-militairen als mensen zonder eerdere ervaring bij Defensie om ons team te komen versterken.

Werken bij de Koninklijke Marine is voor velen een unieke ervaring. De kameraadschap, de can-do mentaliteit, de oefeningen en operaties en uiteraard de bijdrage die je levert aan vrede en veiligheid op de wereld. Vaak blijft er dan ook een speciale band met Defensie bestaan als je de dienst hebt verlaten. Wil je graag deze unieke aspecten van werken bij Defensie weer ervaren? Of ben je nog niet eerder militair geweest maar wil je graag een bijdrage leveren? Word dan reservist bij de Koninklijke Marine.

Inzet

Voor de meeste reservisten is het een ‘baan erbij’; naast hun reguliere baan, het leiden van hun eigen bedrijf of het volgen van een studie, werken ze bij de marine. Deze inzet kan variëren van een paar korte inzetten per jaar tot langere aaneengesloten periodes gedurende meerdere jaren. Het grote voordeel is dat je zelf de regie in handen hebt want jij bepaalt op welke opdrachten je jezelf in wilt schrijven.

Flexibele schil

Defensie wordt steeds meer een organisatie die gebruik wil maken van specifieke kennis en daar flexibel mee om wil gaan. Die kennis en ‘handjes’ zijn immers niet op ieder moment nodig. Wanneer dit wel zo is, dan wil je kunnen putten uit een groep enthousiaste mensen die flexibel in te zetten is, de organisatie kent en getraind is voor de extra aspecten van een militaire organisatie. Reservisten vormen bij uitstek deze ‘flexibele schil’. Er zijn momenteel 3 soorten reservisten:

  • Reservist Militaire Taken (RMT): Ondersteuning van de operationele eenheden van vloot en het Korps Mariniers
  • Reservist Specifieke Deskundigheid (RSD): Gebruik van specialistische militaire of civiele kennis op een project bij eenheden aan de wal of bij een oefening/operatie.
  • Reservist Bureau Maritieme Zaken (BMZ): Inzet van maritieme kennis waar militaire en civiele scheepvaart actief is bij oefeningen en operaties.

Afhankelijk van je kennis en achtergrond kijken we samen met jou bij welke reservisten-eenheid je het beste tot je recht komt.

Studenten als reservist

Er zijn ook studenten reservist die specialistische kennis en kunde vanuit hun studie delen met de Koninklijke Marine. Deze studenten vallen onder het Defensity College en kunnen aan de slag als Werkstudent.

Interesse?

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Schrijf je dan in voor een voorlichtingsavond. We vertellen je graag alles over het werken als reservist bij de marine. Voor persoonlijke gesprekken is ook voldoende ruimte; maak kennis met onze aanwezige reservisten en vraag naar hun eigen ervaringen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bureau Flexcap via reservistbijdemarine@mindef.nl