Na je VMBO

Kies voor VeVa (MBO) of een opleiding binnen Defensie

Ga voor VEVA

Als je klaar bent met je VMBO kun je de opleiding Veiligheid & Vakmanschap (VEVA) doen. Met VEVA combineer je een erkende MBO-opleiding met praktijkweken bij de Marine, Landmacht en Luchtmacht. Er zijn 10 verschillende vakrichtingen die je kunt volgen op MBO-niveau 2, 3 of 4 aan een ROC bij jou in de buurt. Je bent praktijkgericht bezig, doet veel aan sport en bent verzekerd van een stage bij een van de krijgsmachtdelen. Zo word je voorbereid op een uitdagende startfunctie bij Defensie.

Ga naar VEVA

Of ga direct werken (en leren) bij Defensie

Na je VMBO kun je ook direct bij Defensie solliciteren. Als je als militair in dienst treedt, doe je in elk geval twee opleidingen: de algemene militaire opleiding waarin je militaire kennis en vaardigheden opdoet, en een vaktechnische opleiding waarin je je voorbereidt op je toekomstige functie. Ook na dit traject kun je jezelf op allerlei manieren doorontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan vervolgopleidingen op MBO- en HBO-niveau, cursussen en workshops.

Bekijk onze vacatures

Of combineer werken en leren (BBL) bij Defensie

Liever werken en leren tegelijk? Dat kan via onze BBL-trajecten, uitdagende opleidingen met veel techniek, sport en al meteen salaris. We hebben er twee: BBL Genie en BBL Automonteur.

De BBL opleiding Genie is ideaal wanneer je een uitdagende opleiding zoekt in de bouw, zoals timmerman, elektrotechniek of installatietechniek. Sleutel je liever aan auto's? Dan is de BBL opleiding Automonteur echt iets voor jou. Daar leer je sleutelen aan militaire voertuigen van de Landmacht. Wel even wat anders dan een APK keuring!

BBL opleiding Genie    BBL opleiding Automonteur