Bekijk de video

Onze vrijheid begint bij
die van een ander

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert
over de inzet van de Nederlandse krijgsmacht:

Onze vrijheid begint bij die van een ander

Elke dag zetten onze militairen zich in voor vrijheid en veiligheid. Dichtbij en ver weg. Die vrijheid is immers niet vanzelfsprekend. Politieke en economische instabiliteit, georganiseerde criminaliteit, terrorisme, radicalisering en enorme vluchtelingenstromen domineren het nieuws.

Nationale gevolgen

Als relatief klein en open land is Nederland kwetsbaar voor externe dreigingen. Ook onze veiligheid, maatschappelijke rust en financieel-economische stabiliteit zijn in het geding. En wegkijken als mensenrechten met voeten getreden worden? Nee. Daarom werken we samen met andere landen, onze bondgenoten, in NAVO-, EU- en VN-verband. Hoe eerder een land weer veilig en stabiel is, hoe beter dat is voor ons allemaal. 

Samenwerken aan vrijheid, nationaal en internationaal

Dit vereist een krijgsmacht die zo goed mogelijk is voorbereid op een onzekere toekomst. Defensie is onze nationale verzekeringspolis met wereldwijde dekking. Wanneer burgers moeten schuilen, staan militairen op. Dat maakt werken bij Defensie uniek.

Werken bij Defensie

Welke functie je ook binnen Defensie vervult, je bent in de eerste plaats militair. Dat vraagt veel van je. Fysiek én mentaal. Je moet het maar kunnen. Ik heb groots respect voor alle mannen en vrouwen die, in binnen- en buitenland, dagelijks werken aan onze vrijheid. Iedereen die hieraan wil bijdragen, nodig ik graag uit om zijn of haar mogelijkheden bij Defensie te ontdekken.

Kom ook werken aan vrede en veiligheid