// throw-bot

Veiliger verkennen met een werpbare robot

throw-bot

Stel: je wilt een potentieel gevaarlijke omgeving verkennen, zonder jezelf of je collega's in gevaar te brengen. Voor dit soort situaties beschikt Defensie over een werpbare robot: de Throw-bot. Een superslimme microrobot die nog het meest lijkt op een kruising tussen een reuzeninsect en een radiografisch bestuurbare auto.

De Throw-bot is ontwikkeld door het civiele bedrijf Tac-up, dat producten maakt om overheidsdiensten zoals Defensie of Politie te helpen aan ‘methods of entry’. Binnen Defensie gebruiken de Special Forces van het Korps Mariniers (NL MARSOF) de Throw-bot om letterlijk ‘beeld en geluid’ te krijgen in een onbekende omgeving. De volledig stof- en waterdichte robot zorgt zo voor eyes on the ground voordat er boots on the ground verschijnen.

Tactisch voordeel

Het tactisch voordeel dat de Throw-bot biedt, wil je natuurlijk niet weggeven aan de vijand. Mocht die toch de Throw-bot in handen krijgen, dan bevat de Throw-bot geen informatie of videobeelden. Daarnaast is de verbinding tussen de Throw-bot en het scherm versleuteld, zodat er geen strategische informatie in handen van de vijand kan komen.

throwbot
throwbot
throwbot
1

Onze techniek straks ook in jouw handen?

Bekijk onze technische vacatures