Webinar

Webinar Luchtmacht Luchtgevechtsleiding Live Q&A

  • Luchtmacht
  • VWO, HBO propedeuse, HBO, WO

Kies hier een datum:

Wil jij vanaf de grond onze vliegtuigen veilig door de lucht begeleiden of juist onze F-16’s en F-35’s naar een mogelijk luchtgevecht sturen? Samen met je team ben je binnen de Luchtmacht verantwoordelijk voor de bewaking en beveiliging van het NATO- en Nederlands luchtruim. Meld je aan voor de live Q&A sessie en ontdek alles over het werken bij de Luchtmacht als luchtgevechtsleider.

Tijdens deze livestream kijk en luister je naar een tafelsessie waarbij Dennis, de presentator van de serie Dennis draait mee, een ambassadeur uit het vakgebied, een recruiter én een vertegenwoordiger van de Koninklijke Luchtmacht samen in gesprek gaan om al jouw vragen te beantwoorden. Natuurlijk heb je jouw vragen al kunnen stellen in de comments van de YouTube aflevering, maar tijdens dit event geven de tafelgasten antwoord op al jouw vragen over het werken en leven bij de Luchtmacht. Deze kun je dus gewoon live stellen! Je volgt de sessie via je computer, tablet of telefoon. Wat houdt het werk als luchtgevechtsleider in? Je zorgt binnen Air Surveillance voor een betrouwbaar luchtbeeld en wisselt belangrijke info uit met buurlanden. Je bent constant op zoek naar vliegtuigen die zich moeten identificeren. Vertrouw je een situatie niet? Dan schakel je de Fighter Controller in. Als Fighter Controller zorg je er op jouw beurt voor dat er direct twee gevechtsvliegtuigen worden begeleid naar een verdachte situatie. Daarnaast begeleid je de trainingen van de gevechtsvliegers en coördineer je grootschalige luchtgevechten. Een baan met veel verantwoordelijkheid dus. Tijdens deze livestream ontdek je wat er komt kijken bij het werk als luchtgevechtsleider op deze afdeling. Jullie stellen de vragen, wij geven antwoord. Wil jij werken binnen één van de twee richtingen als luchtgevechtsleider? Meld je dan nu aan voor deze live Q&A!

Een aantal tips voordat je begint: Je volgt de livestream thuis op een computer, mobiel of tablet. Zorg voor een internetverbinding. Zorg dat je in een rustige omgeving bent. Gebruik bij voorkeur een hoofdtelefoon of oortjes zodat je ons goed kunt verstaan. Verdere instructies ontvang je als je je hebt aangemeld.

Let op: Deze live Q&A geldt niet als reservisten voorlichting.