Webinar

Landmacht Reservist (Korps Nationale Reserve)

  • Landmacht
  • VMBO Basis, VMBO Kader, VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 2, MBO 3, MBO 4, HAVO, VWO, HBO, WO

Kies hier een datum & locatie:

Wil je meer weten over een functie als Reservist bij het Korps Nationale Reserve (Natres) van de landmacht? Er zijn mogelijkheden voor iedereen van 18 tot 55 jaar met de Nederlandse nationaliteit, zowel met als zonder militair verleden. Tijdens deze webinar vertellen we je alles hierover.

Webinar vol? Nieuwe live-voorlichtingen (events) bij jou in de buurt en webinars publiceren we altijd op de 1e dag van de maand, dus hou de website in de gaten!

In de webinar leggen we je uit
wat het werk als reservist bij de Natres inhoudt en wat er van je verwacht wordt. Hoe je opleiding eruit ziet en hoe je je kunt voorbereiden op de keuring. We beantwoorden tijdens de webinar zoveel mogelijk van je vragen. 
De meest gestelde vraag is altijd: hoeveel tijd kost het me? Die vraag beantwoorden we alvast hieronder, zodat je goed kunt overwegen of dit haalbaar is voor je. Een functie bij de Natres is dan wel vrijwillig, maar zeker niet vrijblijvend!

Als Natres-militair verricht je jouw werk naast jouw civiele baan of studie. Het is dus een parttime baan op basis van een 0-uren contract. Je krijgt van tevoren een jaarplanning zodat je jouw werkzaamheden goed kunt afstemmen op jouw werk of studie en jouw thuissituatie. Gemiddeld kost het je zo’n 300 uur per jaar, verdeeld over twee oefenavonden en een of twee zaterdagen per maand. Daarnaast heb je gemiddeld nog twee tot drie keer per jaar een meerdaagse oefening van donderdag of vrijdag t/m zaterdag. Overige inzet of steunverlening kost je ongeveer 60 uur per jaar en kan doordeweeks zijn. In het eerste jaar volg je ook de Algemene Militaire Opleiding Reservisten Basis (ARB). Deze duurt twee weken, maar in het weekend ben je thuis.

LET OP:

  • Deelname aan een voorlichting of webinar is een voorwaarde om te kunnen solliciteren. Dit geldt niet voor herintreders. Actief dienende militairen zijn van harte welkom zodat zij een weloverwogen keuze kunnen maken om reservist te worden wanneer zij de dienst verlaten, maar dit is voor hen niet verplicht.
  • We hebben alleen plek op de locaties die in de vacature Reservist Korps Nationale Reserve vermeld staan.

Nog een aantal tips voordat je begint:

  • Je volgt de webinar thuis op een computer, mobiel of tablet.
  • Zorg voor een internetverbinding.
  • Zorg dat je in een rustige omgeving bent.
  • Gebruik bij voorkeur een hoofdtelefoon of oortjes zodat wij jou en jij ons goed kunt verstaan.
  • Je kunt vooraf of tijdens de webinar instellen of je met of zonder video en/of audio wilt deelnemen.
  • Verdere instructies ontvang je als je je hebt aangemeld.