Infodag

VIP-dag Verbindingsdienst (ICT Landmacht)

Kies hier een datum:

Communicatie is key. Zeker bij Defensie. Heb jij je weleens afgevraagd wie ervoor zorgen dat onze telefoons, radio’s, computers en satellietverbindingen optimaal blijven werken? Dat doen onze belangrijke schakels bij de Verbindingsdienst. Meld je aan voor de infodag en ontdek alles over werken bij deze unieke eenheid. Uniek; omdat wij de enigen zijn die door onze werkzaamheden als gevecht ondersteunende eenheid werken voor en binnen de verschillende Wapens en Dienstvakken, daar ook mogelijk als Verbindelaar werkzaam zijn binnen alle Wapens en Dienstvakken. Dat maakt ons als Verbindelaar uniek en dus niet regio verbonden.

Tijdens de infodag vertellen we je meer over je onmisbare rol in het succesvolle verloop van een missie. Als soldaat of onderofficier bij de Verbindingsdienst zorg je ervoor dat informatie op tijd bij de juiste personen terechtkomt, zoals strategische informatie voor het hoofdkwartier tijdens operaties in het veld. Je beheert met je collega’s de computer-, radio- en/of satellietsystemen van de Landmacht. Bij de Verbindingsdienst ben je op allerlei fronten inzetbaar, zowel met je (V)MBO-achtergrond als met je HAVO-diploma.

Op de infodag is het Command & Control Ondersteuningscommando (C2OstCo) - een van de eenheden van de Verbindingsdienst - in voorbereiding op een grote oefening. Kijk in de ochtend of middag mee en ontdek hoe dat in z’n werk gaat. Daarna word je rondgeleid over de kazerne in Stroe en krijg je een inkijk in welke ICT-systemen het C2OstCo gebruikt. Je ziet die dag veel, maar je kunt ook laten zien wat jouw skills zijn tijdens de uitdagende challenges. Laat bijvoorbeeld zien hoe snel jij een radioverbinding maakt. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om het gesprek aan te gaan met de militairen. Ze vertellen je graag over hun werk bij de Verbindingsdienst.

Over je aanmelding

  • Kom je met de trein? Dan kunnen wij je ophalen op station Amersfoort om 08.00 uur voor het ochtendblok en om 12:30 uur voor het middagblok. Uiteraard brengen we je na afloop weer terug naar het station.
  • Na je aanmelding ontvang je onder meer informatie over het adres en krijg je kledingtips mee.

Meld je aan via onderstaande button. Stuur vervolgens een e-mail naar buddy@werkenbijdefensie.nl waarbij je aangeeft welk dagdeel je voorkeur heeft en of je met eigen vervoer komt of opgehaald wilt worden op station Amersfoort Centraal.

Heb je nog meer vragen over deze VIP-dag? Neem dan contact op met Sergeant Majoor Buddy via buddy@werkenbijdefensie.nl.