Infodag

tank zoekt vrouw

Kies hier een datum:

Heb jij minimaal een VMBO-diploma op zak en wil je meer weten over hoe het is om als vrouw te werken bij  Landmacht? Kom naar de Infodag bij de 43 Gemechaniseerde Brigade en ontdek meer over deze snel en wereldwijd inzetbare eenheid.

Snel en krachtig: dat is 43 Gemechaniseerde Brigade (43 Mechbrig). Met zijn gepantserde (rups)voertuigen is de brigade wereldwijd inzetbaar. Voor gevechts- of vredesoperaties, tijdens rampen en calamiteiten, maar ook voor ceremoniële taken.

Tijdens deze dag kom je alles te weten over het werken en leven bij de Landmacht als vrouwelijke militair. Je maakt kennis met het personeel en materieel van 43 Mechbrig en de afdelingen waar jij aan de slag kunt:

  • Pantserinfanterie: Als pantserinfanterist werk je in onoverzichtelijk terrein, zoals bossen, dorpen en steden. Je maakt deel uit van een groep van 8-10 militairen met een gepantserd voertuig. Meestal verricht je taken buiten het voertuig, weer of geen weer. Denk aan het lopen van patrouilles, het zuiveren van huizen of het onderhouden van het materiaal.
  • Pantsergenie: Als pantsergenist bied je bescherming aan je eigen eenheden en garandeer je hun mobiliteit. Je vertraagt de oprukkende vijand en maakt het werk van de vijandelijke Genie ongedaan.
  • Verkenning: Als verkenner voer je in het geheim operaties uit. Met een groep word je ingezet in afgelegen gebieden en moet je voorkomen dat je gezien wordt. Of je treedt op tussen de bevolking om daar informatie te verzamelen.
  • Geneeskundige Dienst: Bij de Geneeskundige Dienst heb je een breed medisch takenpakket. Je behandelt bijvoorbeeld kleine kwalen en verricht pre-diagnoses, verleent spoedeisende hulpverlening en voert lichamelijk onderzoek uit.
  • Technische Dienst: Bij de Technische Dienst onderhoud en repareer je spullen en voertuigen, denk aan wiel- en rupsvoertuigen en wapen(systemen).
  • Communicatie & ICT: Communicatie is key. Zeker bij Defensie. Bij de afdeling Communicatie & ICT zorg je ervoor dat telefoons, radio’s, computers en satellietverbindingen optimaal blijven werken.
  • Logistiek: Als logistiek medewerker regel jij elke dag dat de juiste spullen op de juiste plek komen. Je kunt alle kanten op, denk hierbij aan chauffeurswerk, werken in een magazijn waarbij je verantwoordelijk bent voor de registratie en distributie van goederen of het verzorgen van de operationele catering voor onze militairen op oefening en uitzending.

Welk werkterrein en welke functie passen het beste bij jou? Aan welke fysieke en conditionele eisen moet je voldoen? Alles wat je wilt weten, kom je te weten. Beleef verschillende demonstraties en doe mee aan sportieve uitdagingen. Vergeet dus je sportkleding niet mee te nemen!

Is een saaie kantoorbaan niks voor jou? Meld je dan nu aan. Tot binnenkort in Havelte!