Infodag Luchtmacht

Onderofficier Wapen- en Munitietechniek DHC

Kies hier een datum & locatie:

Is het jouw droom om tussen de helikopters en vliegtuigen te werken op een militaire vliegbasis? De afdeling wapen- en munitietechniek zorgt ervoor dat onze wapens en munitie (van kogel tot raket) worden onderhouden en veilig worden opgeborgen. Heb jij oog voor detail, een onuitputtelijke hoeveelheid geduld en denk je in oplossingen? Meld je dan nu aan voor de infodag en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Wat ga je doen als Onderofficier Wapen- en Munitietechniek?

Als Onderofficier Wapen- en Munitietechniek houd jij je bezig met het onderhouden en inspecteren van klein kaliber vuurwapens, het assembleren van munitie en vuurwapens en het uitvoeren van modificaties op zowel wapens als munitie. Je wordt expert op het gebied van munitie voor kleinere vuurwapens, tot aan handgranaten, rookgranaten, de Thunderflash 495 oefengranaat en zelfs de Hellfire raketten voor de Apache gevechtshelikopter. Verder signaleer en analyseer je klachten, storingen en/of afwijkingen aan munitie, wapens en toebehoren. Denk aan raketaandrijvingen voor schietstoelen.

Veiligheid staat voorop. Je bent als Onderofficier Wapen- en Munitietechniek dan ook regelmatig bezig met het bepalen van de kwaliteit van teruggekeerde munitie. Je maakt aan de hand van bepaalde richtlijnen een inschatting van de bruikbaarheid hiervan. Je zorgt ervoor dat alle werkzaamheden (tijdig) en op de juiste wijze in het bedrijfsvoeringsysteem SAP worden verwerkt en verantwoord. Nauwkeurigheid staat hierbij voorop! De grootste klanten van de afdeling Wapen- en Munitietechniek zijn het Korps Commandotroepen, De Luchtmobiele Brigade en de Koninklijke Militaire Academie (KMA).

Als Onderofficier Wapen- en Munitietechniek ga je ook mee op oefening. Deze oefeningen vinden zowel plaats in Nederland als in het buitenland.

 

Wat zit er in het programma?

Tijdens de infodag kom je alles te weten over het werk als Onderofficier Wapen- en Munitietechniek bij het DHC. We nemen je mee op de werkvloer bij de afdeling, zodat je het echte werk kan zien. Ook kan je al jouw vragen aan jouw toekomstige collega’s stellen. Welke verantwoordelijkheden heb je? Aan welke (fysieke) eisen moet je voldoen? Alles wat je wil weten, kom je te weten. Tenslotte staat er iets sportiefs op het programma! Want een toekomstige militair is wel een beetje fit.

 

Wanneer kom je in aanmerking?

  • Je hebt (bijna) een afgeronde mbo 3 of 4 diploma in de richting van elektrotechniek, mechatronica, installatietechniek, elektrotechnische systemen en installaties, service en onderhoudstechniek, mobiele werktuigen of vergelijkbaar.
  • Je bent leergierig, gemotiveerd en bereid om jezelf te blijven ontwikkelen.
  • Je bent tussen de 17 jaar en 30 jaar en 11 maanden.
  • Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6.
  • Je hebt een zwemdiploma nodig.

 

Enthousiast? Meld je dan snel aan voor onze infodag en wie weet verwelkomen wij je snel als nieuwe collega!
 

Vragen? Mail naar: dhc.werving@mindef.nl