Infodag Luchtmacht

Korporaal Transport, Handling en Logistiek

Kies hier een datum & locatie:

Wil jij ontdekken of de werkzaamheden als korporaal in de transport of logistiek op het Air Mobility Command van de Luchtmacht  bij jou passen? Meld je dan aan voor de infodag en kom meer te weten wat de functies inhouden.

Het Air Mobility Command (AMC) van de Luchtmacht in Eindhoven is het centrale vertrekpunt van vracht en passagiers voor missies en oefeningen voor heel defensie. Hierdoor kan je vanuit het AMC echt het verschil maken in de logistieke keten. Naast de eigen vliegtuigen, komen er regelmatig vliegtuigen op bezoek van militaire partners of ingehuurde charters om in de transportbehoefte te voorzien. Je werkt hierdoor met veel verschillende vliegtuigtypes.


Programma

De infodag vindt plaats bij het Air Mobility Command in Eindhoven. Tijdens deze dag krijg je alle ins en outs te horen over de verschillende functies. Zo vertellen we hoe we onze voertuigen inzetten, krijg je een rondleiding over de werkplek en kom je in contact met toekomstige collega’s die alles vertellen over hun functie en hoe het is om militair te zijn. De dag sluiten we af met een sportmoment. Als militair wordt er van je verwacht dat je fit bent. Samen met jou gaan we kijken hoe fit je bent en stellen we een plan op hoe je aan de fysieke eis kunt voldoen. Neem je sportkleding dus mee!

Onderstaand alvast een voorproefje van 2 van de functies waar wij vacatures voor hebben:

Hulp Handling: Als Hulp Handling zorg je ervoor dat de juiste vervoers- en hefmiddelen aanwezig zijn op het platform om vliegtuigen te kunnen afhandelen. Je helpt bij het laden en lossen van de vliegtuigen, het opbouwen en afbreken van luchtvracht, het verwerken van ruimbagage, het inchecken van passagiers en het marshallen en de-icen van de vliegtuigen. Je hebt veel variatie in taken rondom het vliegtuig. Je kan naast de afhandelingstaken in Eindhoven als onderdeel van een Mission Support Team over heel de wereld worden ingezet.

Chauffeur POLTRA: Als Chauffeur Petrol Oil Lubricant Transport (POLTRA) zorg je ervoor dat de vliegtuigen worden voorzien van brandstof. Voordat je gaat tanken draag je zorg voor een kwaliteitscontrole van de brandstof om zeker te stellen dat de kerosine aan de gestelde kwaliteitseisen voldoet. Daarnaast zorg je voor het vegen van de landingsbaan en platformen met de veegwagens en ga je op pad met een vrachtwagen of passagiersbus voor transport over de weg.

Nieuwsgierig?

Wil jij ontdekken of werken bij de transport, logistiek en handling van het Air Mobility Command bij jou past en ben jij vanaf september beschikbaar om aan de slag te gaan? Schrijf je in, dan zien we je snel!

Meer info

Bij vragen over het event kun je contact opnemen met Susan Steevens via AMC.WERVING@mindef.nl