Infodag Luchtmacht

Korporaal Chauffeur DHC

Kies hier een datum & locatie:

Ontdekken of de werkzaamheden als Korporaal Chauffeur POLTRA bij het Defensie Helikopter Commando (DHC) van de Luchtmacht bij jou passen? Meld je dan aan voor de infodag en stel al je vragen.

Vind jij het prachtig wat er allemaal op een vliegbasis gebeurt en vind je het interessant om onze helikopters af te tanken? Wil je militair worden of ben je militair geweest en wil je herintreden? Dan is de functie van Korporaal Chauffeur POLTRA iets voor jou.

Als Korporaal Chauffeur POLTRA houd je je bezig met twee verschillende hoofdtaken, namelijk: de distributie van vliegtuigbrandstoffen om hiermee helikopters te kunnen voorzien van brandstof én het vervoer van personeel en materieel. De afdeling POL en Transport (POLTRA) valt onder het 930 squadron van Vliegbasis Gilze-Rijen, het Onderhoud & Logistiek squadron.

De POLTRA is enerzijds gespecialiseerd op het gebied van Petrol, Oil and Lubricants (POL), zoals het tanken van helikopters, het zorgdragen voor de kwaliteit van brandstoffen en de verwerking van Klein Gevaarlijk Afval (KGA). Anderzijds wordt de POLTRA ingezet voor transporttaken tijdens oefening, uitzending en vredesbedrijfsvoering.

Wat gaan we doen tijdens de infodag?

  • Je krijgt een rondleiding op de afdeling POL en Transport.
  • Wij laten je zien wat het werk inhoudt.
  • Je kan al jouw vragen aan jouw toekomstige collega’s stellen.
  • Iets sportiefs! Want ook dat is onderdeel van militair zijn

Vragen? Mail naar: dhc.werving@mindef.nl