Kennismakingsdagen

Gevechtsleider Onderofficier (ACT 1 \ FEAST TEST)

Kies hier een datum:

In de Luchtgevechtsleider test, die je doet bij het Centrum voor Mens en Luchtvaart in Soesterberg, word je onder meer getest op ruimtelijk inzicht, luistervaardigheid en reactiesnelheid. Meld je nu aan!

Voordat je bij de Luchtmacht als Luchtgevechtsleider begint, doorloop je een uitgebreide selectieprocedure. De selectieprocedure bestaat uit een aantal psychologische onderzoeken en fysieke keuringen. De psychologische onderzoeken worden in verschillende fasen afgenomen. Er wordt gekeken naar een aantal eigenschappen die je moet hebben of moet kunnen ontwikkelen voor het goed uitoefenen van je uiteindelijke functie.

De Luchtgevechtsleider test vormt de eerste stap die leidt naar de uitdagende baan van Luchtverkeersleider of Luchtgevechtsleider. Gedurende deze test word je onder andere getest op ruimtelijk inzicht, luistervaardigheid en reactiesnelheid. Ook doe je een zogenaamde werksteekproeftest, waarin je op een monitor vliegtuigen over verschillende parcoursen leidt.

De test vindt plaats op het Centrum voor Mens en Luchtvaart in Soesterberg en duurt ongeveer 3 uur. Na de test volgt aansluitend een debrief/voorlichting. Hier word je onder andere geïnformeerd over het vervolgtraject van de selectie.

Wil je je liever eerst verder ori├źnteren op de functie van Air Controller, dan kun je je natuurlijk ook inschrijven voor een Voorlichting of een Infodag.