Infodag

Fitheidstest Korps Mariniers

Kies hier een datum:

Zie jij je toekomst bij het Korps Mariniers en voldoe jij aan alle fysieke eisen om Marinier te worden? Train jezelf fit en meld je aan voor de Fitheidstest!

Marinier word je niet zomaar. Je moet een ijzeren discipline, extreem doorzettingsvermogen en een uitstekende conditie hebben. Heb jij het in je? Dat ontdek je tijdens de Fitheidstest. Je conditie wordt getoetst aan de hand van de eisen voor Mariniers. Je doorstaat allerlei fysieke beproevingen, zoals hardlopen en het doen van pull-ups, sit-ups en push-ups.

Zorg dat je voorbereid naar de fysieke keuring gaat en train jezelf fit. Weet je niet hoe je een training moet opbouwen? Check dan ons Online trainingsschema. Hiermee werk je stapsgewijs toe naar het vereiste basisniveau van de Fitheidstest.

Alleen met een positieve uitslag van de Fitheidstest én je medische vragenlijst kun je verder met solliciteren. Sinds 1 januari 2017 is het ook voor vrouwen mogelijk om te solliciteren bij het Korps Mariniers. De eisen voor mannen en vrouwen zijn gelijk.

Marinier worden? Meld je aan voor de Fitheidstest!