Experience Day Landmacht

CBRN

CBRN militairen doen onderzoek

Kies hier een datum & locatie:

Ben jij benieuwd hoe het is om als Soldaat Constructiegenie te werken met chemische, biologische, radiologische en nucleaire stoffen? Op onze Experience Day ontdek je alles over het werk van 41 Pantsergeniebataljon van de Landmacht in Oirschot!

Van zenuwgassen en virussen tot bacteriën of atoombommen: vechten tegen een onzichtbare tegenstander is soms hard nodig. Gelukkig zijn onze specialisten van de CBRN (wat staat voor: chemisch, biologisch, radiologisch en nucleair) gewapend tegen deze dreigingen. Naast CBRN zijn we bij 41 Pantsergeniebataljon ook gespecialiseerd in constructie. Dat houdt in dat je naast je werk met gevaarlijke stoffen ook constructietaken uitvoert. Denk daarbij aan bouwkundige, elektrotechnische en installatietechnische werkzaamheden.

Programma

De Experience Day vindt plaats op de RVS-kazerne in Oirschot, in eenheidsbar Castellum. Naast wat uitleg en militaire demonstraties steken we samen ook de handen uit de mouwen. Er zal dus niet veel stilgezeten worden!

  • 8:00: Ontvangst op station Best. Vanaf daar rijdt er een bus naar de RVS-kazerne, die je afzet voor het Castellum (het gebouw naast de bioscoop)
  • 08:30-09:30: Introductie en demonstratie DECON (Decontamination = ontsmetting) en DIM (Detection, Identification and Monitoring = detectie, identificatie en monitoring) in het Castellum
  • 10:00-11:30: Fysiek moment
  • 12:00-12:45: Lunch (gratis)
  • 12:45-16:15: Wisselprogramma Constructie/DIM en KKW SIM (de wissel is om 14:30)
  • 16:15: Afsluiting en terugkeer naar station Best

Nieuwsgierig?

Wil je ontdekken of bijdragen aan de bestrijding van onzichtbare wapens bij jou past? Meld je aan, dan zien we je snel!

Wil je alvast meer weten over de functie Soldaat Constructiegenie CBRN bij 41 Pantsergeniebataljon in Oirschot? Kijk hier voor meer informatie.