Jouw maatschappelijke Diensttijd (MDT) bij Defensie

Een samenleving maak je met elkaar

Soldaten zetten een tent op

(LET OP: PILOT-FASE!)

Tussen de 16 en 27 jaar en klaar voor iets nieuws? Meld je aan voor een avontuur waarbij je met een nieuwe blik gaat kijken naar jezelf, de ander en de samenleving… De ultieme maatschappelijke diensttijd (MDT)!

Defensie is onmisbaar voor de samenleving. Defensie beschermt namelijk wat ons dierbaar is in een wereld vol onrust. Inzet binnen Defensie doe je dan ook niet alleen voor jezelf maar vooral voor anderen. Wij willen jou meenemen in deze ervaring. Je gaat met een nieuwe blik kijken naar jezelf, de ander en de samenleving. Op persoonlijke missie bij Defensie laat jou ervaren dat je een samenleving met elkaar maakt. Centraal staan hierbij drie uitgangspunten, gebaseerd op onze militaire waarden en expertise:

  • Verbinden door kameraadschap
  • Grenzen verleggen in teamwork
  • Maatschappelijke impact met leiderschap
Oefening in een bos

Tijdens jouw persoonlijke missie bij Defensie ga je samenwerken met een diverse groep jongeren, leer je praktische skills for life en motiveren we je om je direct in te zetten voor een ander. Daarnaast ga je meer leren over jezelf. Elk besluit brengt iets in beweging. Welke kant ga jij op?

Hoe ziet een persoonlijke missie eruit?

Je kunt jouw persoonlijke missie bij Defensie op verschillende manieren uitvoeren. Tijdens dagprogramma’s dagen we je uit om je fysieke en mentale grenzen op te zoeken en kom je erachter hoe je met een team jezelf, elkaar en de samenleving kunt versterken. Ook kun je mee op ‘bivak’. Drie dagen lang doe je skills op die je later nog goed van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan Zelf Hulp Kameraden Hulp, de militaire tak van EHBO. En denk aan hoe je leert een inspirerend leider te zijn om het beste uit jouw omgeving te halen. Je bouwt vertrouwen op in jezelf, zodat anderen nog meer op jou kunnen bouwen. Zo krijg jij skills die van betekenis zijn voor de maatschappij.

Is dit iets voor mij?

Wees gerust, je hoeft geen ambitie te hebben om militair te worden om je MDT bij Defensie in te vullen. Het is wel belangrijk dat je een nieuwsgierige en open blik hebt. Dat je jóuw grenzen leert kennen en ze misschien zelfs een stukje kunt verleggen. Dat je wil zien en ervaren hoe jij van betekenis kunt zijn met jouw talenten en kwaliteiten en daar zelfvertrouwen in krijgt. En dat je zin hebt om de handen uit de mouwen te steken en daarmee direct iets voor een ander kan betekenen.

Aanmelden

Ben jij geïnteresseerd in een maatschappelijke diensttijd (MDT) bij Defensie? Waarin je samenwerkt met een diverse groep jongeren, praktische skills for life leert en je direct kunt inzetten voor de ander? Houd dan de website van YourCube goed in de gaten voor de nieuwe aanmeldingsronde in 2020. Mocht je inhoudelijke vragen hebben, stuur dan een mail naar mdt@mindef.nl.