Krijgsmachtdeel

Koninklijke Marine

De Koninklijke Marine is het onderdeel van Defensie dat wereldwijd zorgt voor veiligheid op en vanuit zee. Wil jij hier een bijdrage aan leveren en ook nog wat van de wereld zien? Dan hebben we je veel te bieden.

Waarom kies jij voor de Marine?

Misschien denk je dat de Marine alleen maar uit schepen bestaat. Maar niets is minder waar. De Marine is een grote organisatie waar mannen en vrouwen werken in zeer verschillende beroepen, op uiteenlopende plekken. Zo kun je afhankelijk van je functie bijvoorbeeld aan boord van een fregat varen in het Caribisch gebied, trainen met het Korps Mariniers in Noorwegen of als automonteur sleutelen aan voertuigen op een Nederlandse kazerne. 

Wat kun je doen bij de Marine?

Uiteraard kun je bij de Marine aan boord van een schip werken. Of het nu op een fregat is, op een mijnenjager of in een onderzeeboot; onze zeemacht is uitgebreid en staat internationaal op de kaart. Behalve schepen hebben we ook helikopters, die vanaf Den Helder vliegen voor bijvoorbeeld reddingsoperaties of meegaan aan boord van de schepen.

Een speciaal onderdeel van de Marine is het Korps Mariniers. Een goed getrainde eenheid die opereert op de grens van water en land, onder extreme omstandigheden, waar ook ter wereld. Een pittig beroep, dat zware eisen stelt aan lichaam en geest.

En dan hebben we ook nog mensen die werken in zogenaamde walfuncties. Denk aan de bevoorrading en het onderhoud van schepen of het beheer van reserveonderdelen. Daarnaast beschikken we bij de Marine over een eigen brandweerkorps, hospitalen, kazernes en opleidingsinstituten.

Een ander bijzonder onderdeel is de Dienst Hydrografie. Die brengt onder andere de binnen- en kustwateren van Nederland en de Nederlandse Antillen in kaart, en speurt ook naar wrakken. Hiervoor hebben we twee Hydrografische OpnemingsVaartuigen tot onze beschikking.

Je ziet het: de Marine is een wereld op zich.

Schrijf je in voor een webinar of infodag

 • Webinar Marine Technische Dienst

  • do 24 jun en 2 andere data
  Heb jij minimaal een (V)MBO-diploma in de richting van techniek en wil je sleutelen aan je carrière? Meld je aan voor de webinar en ontdek alles over het werk als technicus bij de Marine.
 • Webinar Marine Catering Medewerker

  • do 24 jun en 1 andere datum
  Wil jij je logistieke en cateringtalent verder ontwikkelen aan boord van een schip? Meld je aan voor de webinar en ontdek of het werk als catering medewerker bij de Marine iets voor jou is. Dit event volg je gewoon vanuit je eigen huis, op je computer, smartphone of tablet!
 • Webinar Marine

  • vr 25 jun en 5 andere data
  Wil jij werken op en vanuit zee en bijdragen aan vrede en veiligheid wereldwijd? Meld je aan voor de webinar en ontdek alles over werken bij de Marine.
 • Webinar Marine Onderofficier Militair Verpleegkundige

  • di 29 jun en 1 andere datum
  Studeer je af als Verpleegkundige MBO-niveau 4, HBO-V of ben je al afgestudeerd? En wil je je medische skills gebruiken in een uitdagende werkomgeving? Meld je aan voor de webinar en maak kennis met het werk als Onderofficier Verpleegkundige bij Defensie.
 • Webinar Marine Matroos Technische Dienst

  • wo 07 jul en 2 andere data
  Heb jij minimaal een (V)MBO-diploma en interesse in techniek en wil je sleutelen aan je carrière? Meld je aan voor de webinar en ontdek alles over het werk als technicus bij de Marine.
 • Webinar Marine Livestream

  • wo 14 jul
  De Koninklijke Marine is het onderdeel van Defensie dat wereldwijd zorgt voor veiligheid op en vanuit zee. Wil jij hier een bijdrage aan leveren en ook nog wat van de wereld zien? Dan hebben we je veel te bieden.

Ontdek jouw mogelijkheden

Bekijk de vacatures