Aan de slag als

Luchtverkeersleider

Zorgen voor veilig vliegverkeer

Als Luchtverkeersleider ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van al het vliegverkeer op en rondom jouw vliegbasis of in jouw ‘area’. Hierbij gaat het om air control van zowel nationale als internationale burger- en gevechtsvliegtuigen. Met behulp van radar en je eigen waarnemingen vanuit de toren zorg je voor een veilig, vlot en ordelijk verloop van het vliegverkeer.

Als luchtverkeersleider houd je het luchtruim nauwlettend in de gaten. Vanaf 2020 selecteert Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) de kandidaten voor de militaire vliegbases Woensdrecht, Gilze Rijen, De Kooy, Eindhoven, Volkel, Leeuwarden en de radarverkeersleiding op Schiphol-Oost. Daarnaast kun je natuurlijk bij LVNL solliciteren als luchtverkeersleider op Schiphol of de vliegvelden Rotterdam, Groningen, Maastricht en Lelystad.

Solliciteren als Luchtverkeersleider? Kijk dan nu op de website van Luchtverkeersleiding Nederland.

Wil je een actieve rol spelen in de bewaking van het Nederlandse luchtruim en jachtvliegtuigen begeleiden tijdens hun missie? Ontdek dan je mogelijkheden bij de militaire Luchtgevechtsleiding van Defensie.

Liever Luchtgevechtsleider worden?
Check hieronder de vacatures

 • Officier Luchtgevechtsleider (HAVO/VWO/HBO/WO)

  • €6.000 bonus p.j.
  • €2.500 ~ €3.400 p.m.

  Ben jij klaar met je HAVO of heb je al een HBO- of WO-studie afgerond? En wil je met een team verantwoordelijk zijn voor de bewaking en beveiliging van het NATO- en Nederlands luchtruim? Kies dan voor de uitdagende functie van Officier Luchtgevechtsleider bij de Koninklijke Luchtmacht.

 • Officier Luchtgevechtsleider (VWO/HAVO+P)

  • €2.500 ~ €3.400 p.m.

  Ben jij klaar met je VWO? En wil je met een team verantwoordelijk zijn voor de bewaking en beveiliging van het NATO- en Nederlands luchtruim? Kies dan voor de uitdagende functie van Officier Luchtgevechtsleider bij de Koninklijke Luchtmacht.

 • Onderofficier Luchtgevechtsleiding (MBO 3/4)

  • €1.400 ~ €2.650 p.m.

  Heb jij minimaal een MBO-opleiding op niveau 3 afgerond? En wil jij met een team verantwoordelijk zijn voor het bewaken en beveiligen van het NATO- en Nederlands luchtruim? Laat je dan opleiden tot Onderofficier Luchtgevechtsleider bij de Koninklijke Luchtmacht.