Job Event

Video pauzeren

De Koninklijke Luchtmacht is het onderdeel van Defensie dat vanuit de lucht zorgt voor vrede en veiligheid wereldwijd. Dit doen we met hightech materieel en verschillende militaire specialisten. Is werken bij de luchtmacht iets voor jou? Ontdek het op een van onze events.

Neem deel aan een webinar of event

Dit ga je meemaken
tijdens een Luchtmacht Job Event

Ontdekken of je ergens wilt werken kan alleen als je écht de werkzaamheden en de sfeer kunt proeven. Daarom krijg je tijdens een job event rondleidingen over de afdelingen en werkplekken, maak je op een interactieve manier kennis met vliegtuigen, helikopters en ander materieel en kun je in gesprek met de mensen die het werk doen. Heb je vragen? Dan kun je die de hele dag door stellen aan militairen en/of recruiters. Heb je nu al een vraag, dan kun je deze direct stellen via Whatsapp.

Video afspelen Bekijk de video van een eerdere infodag

Dit kun je allemaal doen
bij de luchtmacht

Bij de luchtmacht denk je vast meteen aan vliegers in gevechtsvliegtuigen en (transport)helikopters. Maar onze vliegers zijn nergens zonder hun loadmasters, die verantwoordelijk zijn voor de passagiers en goederen aan boord. En onze technici zorgen ervoor dat onze F-16’s, helikopters, raket- en radarsystemen optimaal werken. Daarnaast vind je bij de luchtmacht bewakers, luchtgevechtsleiders, ICT’ers, logistiek experts, medici en nog veel meer specialisten.

DE LUCHTMACHT IN BEELD

1/8 Luchtgevechtsleiding

Als luchtgevechtsleider waak je over het Nederlandse deel van het NAVO-luchtruim. Je bent de oren en ogen van onze vliegers en kunt razendsnel een betrouwbaar beeld opbouwen van wat er zich in de lucht afspeelt.

2/8 Techniek

Zonder techniek geen luchtmacht. Verschillende technische specialisten zorgen ervoor dat onze gevechtsvliegtuigen en helikopters kunnen vliegen en onze sensoren en wapens functioneren.

3/8 ICT

Als informatie- en communicatiespecialist zorg je ervoor dat alle informatie tijdig bij de juiste personen terechtkomt. Je werkt altijd met moderne technieken onder de meest uiteenlopende omstandigheden.

4/8 Logistiek

Als ‘logistiekeling’ zorg je ervoor dat goederen op voorraad blijven en ook op tijd op de juiste plaats van bestemming terechtkomen. Dit doe je op de vliegbasis in Nederland, maar ook tijdens grote oefeningen en missies in het buitenland.

5/8 DGLC

Bij het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) bescherm je vanaf de grond objecten, eenheden en gebieden tegen eventuele dreigingen vanuit de lucht.

6/8 Vliegen

Droom je van een carrière in de cockpit? Bij de luchtmacht kun je vliegen in verschillende (jacht)vliegtuigen en helikopters. Je bent actief in Nederland, maar uiteraard ook tijdens missies in het buitenland.

7/8 Grondverdediging

Beveiligen en bewaken noemen we bij de luchtmacht grondverdediging. Als grondverdediger werk je op een van onze vliegbases in Nederland of tijdens onze missies in het buitenland en bewaak je vliegtuigen en helikopters, maar ook wapensystemen en de gehele vliegbases.

8/8 Geneeskundige dienst

Een patiënt stabiliseren in een opstijgende Chinook? Als militair medicus kun je overal ter wereld unieke ervaring opdoen en zorg jij ervoor dat je collega's gezond blijven en geholpen worden.

1