Varen bij de Marine

Bekijk de vacatures

Voel jij je thuis op het water? Dan kun je bij de Marine bewijzen dat je echte zeebenen hebt. We zijn namelijk wereldwijd inzetbaar met een grote vloot aan schepen. Alle schepen, van de mijnenjagers tot onderzeeboten, dragen bij aan het werken aan veiligheid op en vanuit zee. Dit doen we met mannen en vrouwen die werken in tal van beroepen.

Welkom aan boord

De vloot van de Marine is indrukwekkend en onze schepen behoren tot de modernste ter wereld. Met onder andere mijnenjagers, fregatten, onderzeeboten en transportschepen zijn we wereldwijd inzetbaar en verrichten we de meest uiteenlopende taken.

Dat doen we niet alleen in de buurt van onze eigen landsgrenzen, maar we zijn wereldwijd actief. Zo verlenen we ondersteuning bij natuurrampen, bestrijden drugshandel in het Caribisch Gebied en nemen actie tegen piraterij voor de kust van Afrika. Dus als jij je horizon wilt verbreden, ben je bij Marine aan het juiste adres!

Het leven aan boord

Aan boord zijn veel dingen anders. Andere dingen juist weer niet. Op onze schepen zijn we hard aan het werk en daarnaast moet je natuurlijk ook eten, slapen, douchen en ontspannen. Dit alles gebeurt aan boord in de ruimtes die we 'verblijven' noemen. Dat is anders dan bij een gewone baan, waar je naar huis gaat als je klaar bent. 

Het is erg belangrijk dat je je aan boord prettig en thuis voelt. Je collega's worden vaak je vrienden. Ondanks dat je op een marineschip zit met veel grijs om je heen en je buizen en leidingen ziet lopen, is er tijdens de bouw veel aandacht besteed aan het leefcomfort. De tijd dat je met 20 man in één ruimte slaapt is echt al lang voorbij.