Gevechtsfuncties

Bekijk de vacatures

Het Korps Mariniers is overal ter wereld inzetbaar om haar taken uit te voeren. Dat kan bij -20 °C op een ijsvlakte zijn, of bij 40 °C in de woestijn. Om toe te treden tot het Korps Mariniers zul je dus fysiek en mentaal erg sterk moeten zijn.

Over het korps

Het Korps Mariniers werd in 1665 opgericht door Michiel de Ruyter en Johan de Witt. Sindsdien is het een onderdeel van de marine, dat overal ter wereld opereert. Hun wapenspreuk is dan ook ‘Qua Patet Orbis’: ‘Zo wijd de wereld strekt’.

Het Korps Mariniers wordt ingezet bij de verdediging van het grondgebied van de NAVO-landen. Daarnaast wordt het ingeschakeld bij crisisbeheersings-, vredesbewarende en humanitaire operaties. Het korps is verder actief bij de bescherming van het Caribisch deel van het Nederlands Koninkrijk.

Fit lichaam, sterke geest

Werken bij het Korps Mariniers is veeleisend. Je hebt een uitstekende conditie nodig, maar die kun je dagelijks trainen. Nog belangrijker zijn een ijzeren discipline en een groot doorzettingsvermogen. En die moeten uit jezelf komen. Als marinier verken je niet alleen landsgrenzen, maar zeker ook je eigen grenzen. En waar de rest ophoudt, ga jij verder.

Uiteraard krijg je daar bij Defensie veel voor terug. Unieke werk- en levenservaring. De mogelijkheid om het maximale uit jezelf te halen. En kameraden die je altijd en overal zullen steunen. Ben jij klaar voor een leven als marinier?